Coronavirus Voor uw en onze veiligheid nemen wij verschillende maatregelen rondom onze dienstverlening Meer informatie
 
 

Mazda MX-5

Mazda MX-5

Het icoon onder de roadsters opent een nieuw hoofdstuk met de komst van de vierde generatie Mazda MX-5. Sprakeloos raakt men bij het zien van dit evolutionaire model. Oprecht een stijlvolle auto met passie die het hart van de echte autoliefhebber sneller laat kloppen. Dat is waar we de Mazda MX-5 van kennen.

Alles wat men gewend is van de MX-5 is ook in deze nieuwe uitvoering terug te zien. Tegelijkertijd zijn hier ook veel nieuwe elementen aan toegevoegd. Het ontwerp voor deze vierdegeneratie is volledig gebaseerd op de Japanse gedachte van Jinba Ittai: ‘paard en ruiter als een geheel’. Er is gestreefd naar een perfecte verbinding tussen auto en bestuurder. Verbondenheid zien we terug in een opwinding van de achterwielaandrijving, de uitgedachte 50:50 gewichtsverdeling en de 100 kg lichtere carrosserie. Deze ontwikkelingen maken u één met het wegdek. Wederom een perfecte wegligging dat is wat u kunt verwachten van de vierde generatie Mazda MX-5.
Uiteraard is ook deze nieuwste uitvoering voorzien van de laatste Mazda technologieën. In de MX-5 is het MZD Connect systeem terug te vinden. Een gemakkelijk te bedienen mediasysteem voor onder andere navigatie, muziek en telefonie. Daarnaast is ook dit model voorzien van de welbekende SKYACTIV TECHNOLOGY. Hierbij moet u denken aan het creëren van een auto waarbij motor, transmissie, chassis en carrosserie in perfecte balans zijn met prestatie, zuinigheid en rijplezier.

KODO-design

Mazda MX-5 2017 rood
Zowel het interieur als het exterieur zijn ontwerpen volgens het KODO Soul of Motion design. De MX-5 straalt een nieuwe snelheid en dynamiek uit met een vleugje herkenbaarheid naar het eerste model waar het 25 jaar geleden allemaal mee begon. Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij onze verkoopadviseurs.

Een proefrit of offerte aanvragen?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Mazda MX-5? Dat begrijpen natuurlijk maar al te goed! Plan een proefrit in of vraag een offerte aan. Onze verkoopadviseurs staan altijd open voor vragen.

Maak een proefrit    Vraag een offerte aan
Mazda MX-5 2017 bovenkant

Mazda MX-5 RF

De Retractable Fastback is een MX-5 met inklapbare hardtop. Het dak van de RF kan tijdens het rijden bij een snelheid tot 10 kilometer per uur geopend en gesloten worden in nog geen 13 seconden. Een sprekend fastbackdesign met het dak dicht en een nóg intensere rijervaring met het dak open.

Unieke vormgeving

Mazda MX-5 RF
De MX-5 RF is net als laatste Mazda-modellen ontworpen met het oogstrelende KODO design. Het dynamische exterieur benadrukt de wendbaarheid van de roadster. Ook de lichte carrosserie draagt daar aan bij. Dit zorgt er ok direct voor dat u nog intenser kunt genieten van de vrijheid die het open dak u biedt. Het exterieur loopt direct over in het interieur. Dit is onder meer terug te zien aan de bovenkant van het deurpaneel. Dit is uitgevoerd in de exterieurkleur om het design nog meer tot leven te laten komen. 

De RF heeft een nieuw ontworpen carrosserie kleur genaamd Machine Grey die ontworpen is volgens de Takumi-Nuri laktechnologie van Mazda. De lak bestaat uit drie lagen dat er voor zorgt dat het licht op de auto optimaal weerkaatst wordt. Het effect hiervan is een diepere kleur en een betere intensiteit waardoor het KODO design nog beter tot leven komt!

Opmerkelijk veel comfort

Interieur Mazda MX-5 RF
De Mazda MX-5 RF biedt voor een sportauto een stil interieur en bijzonder veel rijcomfort. Verbeteringen aan de elektrische stuurbekrachtiging en wielophanging zorgen voor een ideale gewichtsverdeling en een laag zwaartepunt. Dit zorgt voor een uitzonderlijke wegligging. Om het geluid van buitenaf te dempen is er geluidsabsorberend materiaal aan de binnenzijde van het voorste en middelste dakpaneel aangebracht. In combinatie met de geluidsisolatie rond de achterste wielkasten zorgt dit voor een aanzienlijk lager geluidsniveau wanneer het dak gesloten is. Dit benadrukt nog meer eens dat de ontwerpers van Mazda de MX-5 RF tot in de puntjes hebben uitgewerkt. Het hoogwaardige interieur is optioneel verkrijgbaar met zacht aanvoelend Nappa-leder op de stoelen. Het leder is uitgevoerd in de kleur ‘Chroma Brown’ en is afgewerkt met grijs stiksel. Dit verhoogt de ontspannen en verfijnde sfeer van het interieur.

MZD Connect

De RF-uitvoering beschikt, net als de soft-top-uitvoering van de MX-5, over de slimme technologie van het MZD Connect systeem. Dit betekent dat het 7-inch display geplaatst is. Zo kunt u gemakkelijk de weg in de gaten houden en de benodigde informatie van het scherm aflezen. Daarnaast is ook de bediening erg aangenaam. Met behulp van HMI Commander, oftewel een centraal geplaatste draaiknop, kunt u eenvoudig MZD Connect besturen. De knop is zo geplaatst dat u het systeem kunt bedienen zonder uw ogen af te wenden. Wilt u beide handen aan het stuur houden? Dat kan! MZD Connect beschikt ook over spraakbediening waardoor het nog makkelijker wordt om uw entertainmentsysteem te gebruiken. Op het display kunt ziet u onder meer het brandstofverbruik, muziek, wegenkaarten en onderhoudsinformatie. Tijdens het rijden heeft u de belangrijkste informatie recht voor u. Het active driving display toont onder andere rijsnelheid, cruise control en route-informatie in uw zichtsveld. Hierdoor wordt u niet afgeleid en hoeft u deze informatie niet op het dashboard te zoeken. U heeft alles binnen handbereik!

Bijzonder veel bagageruimte

Bij het ontwikkelen van de Mazda MX-5 Retractable Fastback is aan alles gedacht, zo ook aan het functionele aspect. De bagageruimte is daar een belangrijk onderdeel van. Het dak van de RF kan natuurlijk ingeklapt worden, toch zorgt dit niet voor een beperking van de kofferbakruimte. De RF heeft dezelfde laadcapaciteit als de MX-5; groot genoeg voor twee standaard vliegtuigtrolleys.

Meer dan alleen een hard-top uitvoering!

De technici van Mazda werken hard om het gewicht zo laag mogelijk te werken, ook bij de MX-5 is dat het geval ondanks het sluitbare dak. In zijn totaliteit voegt het dak iets meer dan 45 kg toe, maar dit heeft geen invloed op de prestaties van de auto. Dankzij SKYACTIV Technology heeft de MX-5 RF het vermogen, de efficiëntie en de prestaties van een soft-top sportauto. Het dynamische rijgedrag en compromisloze brandstofzuinigheid wordt gecombineerd met optimaal rijplezier én comfort. De 1.5 liter motor met achterwielaandrijving is goed voor 131 pk en de 2.0 liter produceert maar liefst 160 pk!

Mazda MX-5 RF

De ontwikkeling van de Mazda MX-5 Retractable Fastback zorgt naast het pure rijplezier ook voor een maximalisatie van de veiligheid door middel van i-ACTIVSENSE technologieën. Zo is de roadster voorzien van de laatste veiligheidsitems zoals het noodremsysteem (Smart City Brake Support) dat afremt als daar aanleiding voor is. De sensoren bewaken constant de sitatuatie rondom u. Wanneer er gevaar dreigt dan remt het systeem automatisch bij snelheden tussen de 4 en 30 kilometer per uur. Instelbare LED-koplampen met snelwegmodus, Driver Attention Alert, Lane Keep Assist, Lane Departure Warning en Advanced Blind Spot Monitoring horen onder meer tot de technologieën van Mazda's i-ACTIVSENSE.

Prestaties & maten

Tankinhoud
n.b. liter
Acceleratie 0-100 km/u
7,3 sec
Verbruik snelweg
L/100km
CO2 uitstoot
135 / 154 gr/km
Topsnelheid
214 km/u
Verbruik stad
n.b. L/100km
Verbruik gecombineerd
n.b. L/100km
Energielabel
Energielabel D

Voorraad Mazda MX-5

1.5 SkyActiv-G 132 Chairo
Benzine / Handgeschakeld / 4500 km
jun-2019
€ 29.445
2.0 SkyActiv-G 160 GT-M
Benzine / Handgeschakeld / 54755 km
jan-2017
€ 25.945
1.5 SkyActiv-G 131 TS
Benzine / Handgeschakeld / 79485 km
jun-2016
€ 18.650