Inhoud

Tips voor veilig en ontspannen autorijden tijdens de zomerperiode.

Patricia
Door Patricia in Tips & advies op 15 mei 2024
Het is weer zover: de zomertijd begint weer. Velen kijken ernaar uit, want het betekent meer tijd voor stranduitjes, barbecues en wandelingen in de natuur. Maar de zomertijd brengt ook veranderingen op de weg met zich mee, dus bereid je goed voor met onze handige tips!

Zomerbanden wissel

Nu de koude en gladde dagen achter ons liggen, is het tijd om over te schakelen naar zomerbanden. Bij hoge temperaturen worden winterbanden snel te warm en slijten ze sneller. Zomerbanden zijn ontworpen voor warmer weer en slijten daarom minder snel. Bovendien bieden ze betere grip in deze weersomstandigheden. Onze monteurs voeren bandenwissels snel en gemakkelijk uit. Nog geen tijd gehad voor de wissel? Maak een afspraak bij een louwman-dealer in de buurt.

Last van de zon in de auto?

Met langere dagen en felle zon kan je auto behoorlijk opwarmen, waardoor je airco overuren draait. Ook het felle zonlicht kan verblinden, zelfs met een zonneklep. Leg daarom altijd een zonnebril in je auto om je zicht te beschermen en de kans op ongelukken te verminderen.

Tijd verzetten in uw auto?

Steeds vaker stellen nieuwe apparaten de klok automatisch een uur vooruit. Toch vereisen sommige apparaten handmatige instelling, zoals de klokken in auto dashboards. Het instellen van de tijd op uw dashboard is meestal eenvoudig met de knoppen rondom. Als het niet lukt, staan wij klaar om u te helpen in onze vestigingen.

Is uw airco nog steeds goed?

Tijdens warme dagen wordt de airconditioning veel vaker gebruikt dan in de winter. Het is daarom essentieel om uw airco goed te onderhouden. Omdat de airco in de zomer koelt, kan er condensvorming optreden, waardoor bacteriën en algen kunnen groeien. Om dit te voorkomen, is het aan te raden om de airco ongeveer 10 minuten voor aankomst op uw bestemming uit te schakelen, zodat deze kan drogen. Overweegt u een onderhoudsbeurt of reiniging voor uw airco?