Inhoud

Het Kiezen van de Juiste Ford Bedrijfswagen: Een Diepgaande Gids

Patricia
Door Patricia in Tips & advies op 03 juni 2024
Het kiezen van de juiste bedrijfswagen is een belangrijke, maar vaak lastige beslissing. De ideale bedrijfswagen varieert per persoon en hangt af van diverse factoren, zoals het aantal passagiers dat meekan, de laadcapaciteit en de gewenste prestaties. Ford biedt een breed scala aan bedrijfswagens, waardoor er voor vrijwel iedereen een geschikt model te vinden is. In deze uitgebreide gids bespreken we waar je op moet letten bij het kiezen van een bedrijfswagen en lichten we enkele populaire modellen van Ford uit.


Het Kiezen van een Ford Bedrijfswagen


Als je op zoek bent naar een (nieuwe) ford  bedrijfswagen, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten om de beste keuze te maken. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

1. Het Doel van de Bedrijfswagen
Het eerste waar je aan moet denken, is het doel van de bedrijfswagen. Waar ga je de wagen voor gebruiken? Het type werkzaamheden dat je uitvoert, bepaalt grotendeels welk type voertuig het beste bij je past. Denk hierbij aan:

Aantal Passagiers: Moet je vaak collega's of klanten meenemen? Kies dan voor een bedrijfswagen met voldoende zitplaatsen.
Laadcapaciteit: Heb je veel laadruimte nodig voor gereedschappen of producten? Dan is de laadcapaciteit een cruciale factor.
Specifieke Functies: Heb je speciale eisen, zoals een koelruimte of specifieke technische aanpassingen?
2. Budget
Een ander belangrijk aspect is je budget. Dit bepaalt welke opties binnen je bereik liggen. Houd niet alleen rekening met de aanschafkosten, maar ook met de operationele kosten zoals brandstof, verzekering, en onderhoud.

3. Brandstofefficiëntie en Duurzaamheid
Brandstofefficiëntie en duurzaamheid zijn steeds belangrijker bij het kiezen van een bedrijfswagen. Een zuinige wagen kan op de lange termijn veel geld besparen. Daarnaast kan het kiezen van een duurzame bedrijfswagen bijdragen aan een groen imago van je bedrijf.

4. Onderhoudskosten
Onderhoudskosten kunnen een grote impact hebben op de totale kosten van een bedrijfswagen. Kies een model dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten om verrassingen te voorkomen.

Populaire Modellen Bedrijfswagens van Ford
Ford biedt een breed scala aan bedrijfswagens die aan verschillende behoeften en eisen voldoen. Hier zijn enkele van de meest populaire modellen:


Ford Transit Connect

De Ford Transit Connect is een praktische en ruime bestelwagen die voor diverse doeleinden kan worden ingezet. Dit model is beschikbaar in verschillende varianten, waardoor er altijd wel een uitvoering is die aan jouw behoeften voldoet. Belangrijke kenmerken zijn:

Comfort: De Ford Transit Connect biedt een comfortabele rijervaring dankzij het goed ontworpen interieur.
Krachtige Motoren: Het model beschikt over krachtige en betrouwbare motoren die zorgen voor uitstekende prestaties.
Modern Design: Dankzij het vernieuwde design heeft de Ford Transit Connect een moderne uitstraling.
Bekijk hier ons aanbod van Ford Transit Connect bedrijfswagens.

Ford Transit Custom

De Ford Transit Custom is een middelgrote bestelwagen die in vele varianten en uitvoeringen beschikbaar is. Hierdoor is er altijd een model dat aansluit bij jouw wensen en behoeften. Belangrijke kenmerken zijn:

Betrouwbaarheid en Robuustheid: De Transit Custom staat bekend om zijn betrouwbaarheid en robuustheid.
Comfortabel Interieur: Diverse aanpassingen in het interieur hebben dit model comfortabeler gemaakt door de jaren heen.
Veelzijdigheid: De diverse uitvoeringen maken het een zeer veelzijdige keuze voor verschillende soorten werkzaamheden.
Bekijk hier ons aanbod van Ford Transit Custom bedrijfswagens.


Ford Transit

De Ford Transit is de grootste bestelwagen in de Transit-serie. Deze serie is al meer dan 50 jaar op de markt en staat bekend om zijn multifunctionele voertuigen met veel verschillende opties. Belangrijke kenmerken zijn:

Veelzijdige Opties: De Ford Transit biedt de meeste opties wat betreft aanpassingen en uitvoeringen.
Kwaliteit en Rijervaring: Het zijn kwalitatief goede bestelwagens die een erg fijne rijervaring bieden.
Grote Laadcapaciteit: De grote laadcapaciteit maakt dit model ideaal voor bedrijven die veel materiaal of producten moeten vervoeren.
Bekijk hier ons aanbod van Ford Transit bedrijfswagens.


Ford Ranger

De Ford Ranger is een krachtige terreinwagen met een grote laadruimte. Dit model is geschikt voor diverse terreinen en biedt daarmee veel flexibiliteit. Belangrijke kenmerken zijn:

Goede Zichtbaarheid: Ondanks het grote formaat biedt de Ford Ranger goed zicht, wat bijdraagt aan de veiligheid.
Veelzijdigheid op Verschillende Terreinen: De Ford Ranger is geschikt voor diverse terreinen, waardoor hij voor verschillende toepassingen gebruikt kan worden.
Grote Laadruimte: De laadruimte biedt voldoende ruimte voor materialen, waardoor deze bedrijfswagen ideaal is voor bedrijven die veel spullen moeten vervoeren.
Bekijk hier ons aanbod van Ford Ranger bedrijfswagens.


Tips voor het Kiezen van een Bedrijfswagen

Het kiezen van de juiste bedrijfswagen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste informatie kun je een weloverwogen beslissing maken. Hier zijn vier tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de perfecte bedrijfswagen:

1. Analyseer je Behoeften
Maak een lijst van alles wat je nodig hebt in een bedrijfswagen. Dit kan variëren van de hoeveelheid laadruimte tot het aantal zitplaatsen. Hoe specifieker je kunt zijn over je behoeften, hoe gemakkelijker het wordt om de juiste bedrijfswagen te vinden.

2. Vergelijk Verschillende Modellen
Neem de tijd om verschillende modellen te vergelijken. Bezoek dealervestigingen, maak proefritten en vraag om advies. Door meerdere opties te vergelijken, krijg je een beter beeld van wat er beschikbaar is en welke bedrijfswagen het beste bij je past.

3. Overweeg de Lange Termijn
Denk niet alleen aan je huidige behoeften, maar ook aan toekomstige eisen. Kies een bedrijfswagen die kan meegroeien met je bedrijf. Dit voorkomt dat je binnen korte tijd weer op zoek moet naar een nieuwe wagen.

4. Vraag Advies
Spreek met collega's, vrienden en familieleden die ervaring hebben met bedrijfswagens. Hun inzichten en ervaringen kunnen zeer waardevol zijn en je helpen bij het maken van de juiste keuze.


Het kiezen van de juiste bedrijfswagen is een belangrijke beslissing die zorgvuldig overwogen moet worden. Door rekening te houden met je specifieke behoeften, budget, en toekomstige eisen, kun je een weloverwogen keuze maken. Ford biedt een breed scala aan bedrijfswagens die aan diverse eisen voldoen, van de