Dit zijn de beste plugin-hybrid auto's van 2022
Inhoud

Dit zijn de beste plugin-hybrid auto's van 2022

Sander
Door Sander in Rankings op 11 mei 2022
De plugin-hybride ofwel PHEV — of weer anders: de hybride bolide met een stekker — is populair. Als ideale en gulden middenweg tussen volledig elektrisch en op fossiele brandstof. De plugin hybrid is populair, want ze bieden fantastische rij-ervaringen en presteren vandaag de dag goed. Wat zijn de beste plugin-hybrid auto's van 2022?

Wat is plugin hybride?

Een hybride auto verwarren mensen weleens met een elektrisch voertuig. Het is niet hetzelfde: een plugin hybride maakt gebruik van twee motoren: een verbrandingsmotor en een elektromotor. De verbrandingsmotor haalt brandstof uit de brandstoftank — diesel of benzine. De elektromotor draait op stroom uit de accu die in de auto zit. De PHEV laad je op, met een stekker. Thuis, in parkeergarages of bij een laadpaal bij tankstations.

Het grootste en bekendste voordeel van een PHEV is dat het veel zuiniger rijdt dan auto's op alleen benzine of diesel. Ideaal: of je nou veel in de stad rijdt, regelmatig in een file belandt of juist langere afstanden aflegt. Andere voordelen:
  • minder uitstoot, daarmee milieuvriendelijker (en goed voor je imago)
  • fiscale voordelen

Zuinigste plugin hybride

Hoe zuinig een plug-in hybride écht is, hangt af van de manier waarop je je PHEV gebruikt. Rijd je elke dag 30 kilometer naar je werk en laad je de accu consequent op, dan kan je in een jaar zo'n 13.000 elektrische kilometers maken en dus flink op brandstofkosten besparen. Ons rijtje van de beste en zuinigste plugin hybride auto’s? Dat vind je hieronder.

Peugeot 508

Een stijlvolle plugin hybrid. Zuinig, sterk, schoon, slim. Een van de beste keuzes op het gebied van PHEV. Met de indrukwekkende aandrijving is dit een unieke rij-ervaring die je blij maakt.

Peugeot 3008

De SUV die naast hybride ook nog eens hartstikke ruim en comfortabel is. Minimaal 225 pk onder de motorkap, eventueel leverbaar met vierwielaandrijving en altijd met stoere looks op de oprit.

Mitsubishi Outlander

De best verkochte plug-in hybride SUV in Europa — dus die kan niet in het rijtje ontbreken. Ook nog eens 's werelds eerste plug-in hybride EV SUV. Een robuuste bolide met felle acceleratie, stil rijcomfort, ruim interieur en meer dan genoeg bagageruimte.

Mercedes-Benz C-Klasse

Comfortabel, sportief, modern: dan heb je de Mercedes-Benz C-Klasse perfect omschreven. Lekker cruisen is aan deze bolide wel besteed. Een volle accu stelt je in staat meer dan 100km volledig elektrisch te rijden.

Opel Grandland X

Eén van de snellere jongens: als eerste wegrijden bij het verkeerslicht is aan de Grandland X wel besteed. Een zuinige PHEV met alle voordelen van een SUV: robuust, hoge instap en meer dan genoeg (bagage)ruimte.

Mercedes-Benz A-Klasse

Deze vlotte hatchback is ook als hybride populair. Niet voor niets: standaard rijk uitgerust, zuinig, sportief en uiteraard een auto waarin je gezien wil worden.

Renault Captur

Ook populair in de PHEV-wereld: de Renault Captur. Een praktische SUV met heerlijk rijcomfort.

Kia Niro

Een praktische crossover die in Nederland de titel bestverkochte plugin hybrid mag dragen. Een briljante prijs-kwaliteitverhouding, een slim interieur met opbergmogelijkheden waar je u tegen zegt en onwijs zuinig rijgedrag. Misschien wel de zuinigste plugin hybride.

Toyota RAV4

Een van de zuinigste plugin hybrides op de markt. Een krachtpatser die absoluut gezien mag worden en waar je met heel veel plezier instapt.

Toyota Prius

Denk je aan hybride, dan denk je Prius. De meest bekende hybride is er ook als vandaag de dag ook als plugin hybride. Betrouwbaar, extreem zuinig en modern. Een absolute topper: qua prestaties én verkoop.

Ontdek ons aanbod hybride modellen

Blijf op de hoogte.
Volg ons op social media