Dit zijn de beste auto's binnen het E-segment van 2022
Inhoud

Dit zijn de beste auto's binnen het E-segment van 2022

Sander
Door Sander in Algemeen op 02 augustus 2022
Misschien ben je op zoek naar een nieuwe auto in het e-segment, heb je al een specifieke hogere middenklasse auto op het oog of ben je gewoon benieuwd naar welke auto's het label e-segment hebben. Wat het ook is: hier vind je de beste e-segment auto's.

Wat is een e-segment auto?

Dit is het segment waar het echt om luxe draait. Een flinke stap hoger dan het d-segment en maar een beetje onder de limousines. Dat is dan ook meteen het enige minpuntje: een e-segment auto is wat groot voor in een drukke binnenstad. Je betaalt ook wat meer voor deze wagens — je krijgt dan ook heel veel auto voor je geld. En dan hebben we het nog niet eens gehad over luxe, comfort, de zee aan ruimte en prachtig design.

De beste hogere middenklasse auto's in een overzicht

De hogere middenklasse auto is veilig, luxe, bijzonder comfortabel en van topkwaliteit. Het zijn de droomauto's van velen en dat is niet voor niets. Optimaal rijplezier.

Mercedes-Benz CLS-klasse

In de CLS is het heerlijk zitten én rijden. Een snel karakter, dynamisch weggedrag en dan ook nog eens relatief zuinig. Ooit was het de CLS die het concept van de vierdeurs coupé groot maakte — een opvallende verschijning. Een e-segment auto die alles heeft om het de inzittenden naar de zin te maken. En andere weggebruikers ook, want het is een feestje om naar te kijken.

Lexus ES

Wist je dat de Lexus ES wereldwijd het meestverkochte model is van dit merk? De ES is uitgerust met veel veiligheidssystemen, biedt zelfs achterin meer dan voldoende ruimte aan volwassenen, is een zuinige hybride en rijdt heerlijk stil. Deze hogere middenklasse auto streeft topkwaliteit na. Oh, en met de kwaliteit op de langere termijn zit het wel goed: in de VS wint de ES al jaren allerlei betrouwbaarheidsonderzoeken.

BMW 5-serie

Luxe wagens van het Duitse automerk. Deze hogere middenklasse auto maakt autorijden geweldig. De 5-serie is al jaren populair: door het design, het stuurwiel dat lekker in de hand ligt, het interieur, de stoelen die heerlijk zitten. Eigenlijk klopt alles aan deze e-segment auto. Nadeel is wel dat dit niet de zuinigste bolide in zijn soort is.

Toyota Camry

Hoewel de Camry vaak een ondergeschoven kindje lijkt en mensen eerder kiezen voor Mercedes-Benz, BMW, Audi of Volvo, is het een rijdersauto van formaat. Deze Toyota doet het vooral goed op de lange afstanden, met de comfortabele stoelen en de voorbeeldige wegligging. Het stuur is goed instelbaar, achterin heb je meer dan genoeg ruimte en niet geheel onbelangrijk: aan trekkracht geen gebrek. Een verdiende plek in dit lijstje van de beste hogere middenklasse auto's.

Mercedes-Benz E-klasse

Lang reizen? Geen probleem met de E-klasse — eerder een feestje. Deze hogere middenklasse auto is zo comfortabel, dat verre ritten niet vermoeiend zijn. De E-klasse heeft zo veel technische snufjes en is met zo veel aandacht voor details gemaakt, dat-ie je leven makkelijker maakt. En dan zijn de motoren ook nog eens relatief zuinig en sterk.

Volvo V90

Een comfortabele hogere middenklasse auto met temperament, dat is de Volvo V90. Dit is hét topmodel van Volvo. Met de gespierde uitstraling, alle veiligheidstechnieken, zuinigheid, stabiliteit, heerlijk weggedrag en innovatie is de V90 met recht een van de betere auto's in het e-segment te noemen.

Jaguar XF

Modern, degelijk, betrouwbaar, verfijnd en toch heel erg sportief: ontmoet de Jaguar XF. De uitrusting vormt een geslaagde balans tussen luxe en techniek, het weggedrag is formidabel door de geslaagde, lichte carrosserie en je voelt je heel bijzonder in deze exclusieve bolide.

Volvo S90

Nog een topper van Volvo. Ook deze e-segment auto is te omschrijven met een geslaagde vormgeving, vernieuwende veiligheidstechniek, luxe, goed weggedrag en toch heel bescheiden. Minpuntje van de S90 is dat-ie wat dorstig is.

Tesla Model S

De Model S is een luxe auto waar je je comfortabel in voelt. De auto is ruim, extreem snel, uiteraard elektrisch en een technisch hoogstandje. De grote beeldschermen, het interieur, de gebruiksvriendelijkheid: alles is goed doordacht. Een Tesla rijden voelt als een voorrecht.

Audi A6

De Audi A6 is alles wat je van een hogere middenklasse auto verwacht: uitstekend ruim, luxe, comfort, sportiviteit, moderne techniek, lekker vlot. Met als kers op de taart dat de A6 relatief zuinig is. Wat wil je nog meer van een e-segment auto?

Lees meer → welke autosegmenten en -klassen zijn er?

Blijf op de hoogte.
Volg ons op social media