Dit zijn de beste auto's binnen het C-segment van 2022
Inhoud

Dit zijn de beste auto's binnen het C-segment van 2022

Sander
Door Sander in Algemeen op 02 augustus 2022
Op zoek naar een nieuwe, andere auto? Dan vliegen de segmenten je om de oren. Welke bolides horen in welk segment? Wat ís een c-segment auto überhaupt? En wat zijn de beste c-segment auto's die in 2022 op de markt zijn? Van de zuinige c-segment auto tot dé elektrische auto — c-segment is veelzijdig. Lees vooral verder voor ons overzicht van aanraders.

Wat is een c-segment auto?

Het c-segment is weer een stapje hoger dan het b-segment. Het is het segment dat de compacte middenklasse vertegenwoordigt. Deze wagens zijn ideaal voor het gezin: genoeg ruimte voor vijf volwassenen — laat staan voor 2 volwassenen en drie kinderen —, hartstikke veilig en comfortabel. De c-segment auto is ruim, maar nog steeds geen formaat limousine.

De beste c-segment auto: een overzicht

Een c-segment auto is over het algemeen erg veilig, biedt veel comfort en ruimte aan vier tot zelfs vijf volwassenen, is groot genoeg om flink wat bagage mee te nemen en is nog steeds compact genoeg om 'm 'praktisch in de stad' te noemen. Dit segment is een prijsklasse hoger, maar kent dus ook meer ruimte, luxe en comfort.

Kia Ceed Sportswagon

Op zoek naar een zuinige c-segment auto? De Kia Ceed is ook verkrijgbaar als plug-in hybrid en daarmee een zuinige keuze. Het is veel auto voor een relatief kleine prijs: de uitrusting is grandioos en het karakter is sportief. Met meer dan genoeg zit- en laadruimte, het voortreffelijke weggedrag en de veiligheidshulpen is de Kia Ceed Sportwagon een van de beste auto's in het c-segment.

Mercedes-Benz A-klasse

Hoewel Mercedes ooit twijfelde of het wel een auto in het c-segment wilde, is het een goede beslissing geweest het wel te doen. De A-klasse is succesvoller dan ooit: heel compleet, ruimer dan voorheen (maar eerlijk is eerlijk: het is niet de ruimste c-segment auto), opvallende lijnen en het interieur van een sportwagen. Ook een topper als elektrische auto in het c-segment, al is-ie niet volledig elektrisch. Dan is het ook een zuinige c-segment auto.

Toyota Prius

Wist je dat de Toyota Prius in de top 10 staat van auto's die meer dan 300.000 kilometer meegaan? En dan blijkt uit Brits onderzoek ook nog eens dat de Prius eigenaren het grootste geluksgevoel bezorgt. Als berijder geniet je van het lage verbruik van deze (niet volledig) elektrische auto in het c-segment. Het is de zuinigste auto in het c-segment, met uitstekende rijeigenschappen. En dat voor een nette prijs.

Lexus CT200h

Eén van de wagens die thuishoort in dit rijtje én het label 'zuinige c-segment auto' meekrijgt. De voordeligste manier om een echte Lexus te rijden — de beste combinatie van luxe en zuinigheid. De Lexus CT200h is verfijnd, rijk uitgerust, biedt comfort, heeft uitstraling en rijdt als een zonnetje. Een zeer zuinige c-segment auto met een uitstekende wegligging en dat allemaal voor een nette prijs.

Toyota Corolla

De verkoopcijfers van de Toyota Corolla zijn beter dan ooit — waarschijnlijk doordat ze altijd vernieuwen. De Corolla is wereldwijd zeer geliefd en past daarom goed in het rijtje van beste c-segment auto's. Hij rijdt heerlijk, beschikt over een goede veiligheidsuitrusting en brengt een berg comfort. Na jarenlange afwezigheid kwam deze c-segment auto in 2019 weer terug naar Nederland en dat is goed nieuws voor iedereen die comfortabel, veilig en zuinig wil rijden.

Peugeot 308

De Peugeot 308 is compleet vernieuwd en nu verkrijgbaar met benzine- en dieselmotor en als niet-volledig elektrische auto in het c-segment. Het is een gewild paradepaardje en we kunnen de kopers geen ongelijk geven. Mateloos populair door het comfort, het bedieningsgemak en de moderne en originele looks en opties. Enige puntje van kritiek is dat de beenruimte achterin niet enorm is. Hoe dan ook: één van de beste c-segment auto's.

Kia Niro

De Kia Niro schopte het vorig jaar niet voor niets tot meestverkochte auto in ons land. In 2022 is-ie te koop als stekkerloze hybride, plug-in hybride en als volledig elektrische auto in het c-segment. Het is een ruime, veilige en gebruiksvriendelijke wagen waar het je niet aan comfort ontbreekt. Misschien wel het indrukwekkendst aan deze auto? Het aantal en de kwaliteit van de veiligheidssystemen. Van een waarschuwing om botsingen te voorkomen als je je richtingaanwijzer gebruikt tot Intelligent Speed Limit Assist dat waarschuwt en de snelheid aanpast als je te hard rijdt. Parkeren doe je snel en veilig met Remote Smart Parking Assist en Safe Exit Assist waarschuwt je als er een voertuig van achteren nadert als je uitstapt. Of het dé best c-segment auto is? Uit onderzoek (Auto Express Driver Power 2019) blijkt dat deze bolide in de top 10 staat van meest bevredigende auto's om te bezitten.

Mazda 3

Mazda is altijd op zoek naar de top in het segment, zo ook met de Mazda 3. Deze c-segment auto staat bekend om uitstekend weggedrag, de geslaagde vormgeving en de grote, sterke en relatief zuinige motoren. Als we dan iets moeten noemen dat minder goed is: de beenruimte achterin is niet enorm.

Renault Mégane

De Renault Mégane is een van de meestverkochte gezinswagens in Nederland. Het succes is vooral te danken aan de ruimte en het comfort — maar ook het design spreekt ook velen aan. De stoelen zitten lekker, hij rijdt lekker, veert goed en vertoont prima weggedrag. Al met al een van de beste c-segment auto's.

Ford Focus

De Ford Focus is geproduceerd met behulp van de wensen van de klant. Hij is modern, rijdt uitmuntend en is verkrijgbaar met stille en sterke EcoBoost motoren, wat de focus een zuinige c-segment auto maakt. Het onderstel is verfijnd en de drive modus zorgt voor nog meer comfort en sportiviteit.

Lees meer → welke autosegmenten en -klassen zijn er?

Blijf op de hoogte.
Volg ons op social media