Dit zijn de beste auto's binnen het B-segment van 2022
Inhoud

Dit zijn de beste auto's binnen het B-segment van 2022

Sander
Door Sander in Algemeen op 02 augustus 2022
Een autosegment zegt iets over hoe groot en hoe luxe de auto is. Wat is een b-segment auto eigenlijk en welke auto's vallen daaronder? Of beter gezegd: welke bolides zijn volgens ons de beste b-segment auto's?

Wat is b-segment auto eigenlijk?

In het b-segment vallen de iets grotere stadsauto's. Een meter of vier lang en daarmee een stuk groter dan het a-segment. Daardoor heb je meer ruimte binnenin: om te zitten en om bagage mee te nemen. Een prima auto voor het hele gezin — om mee op vakantie te gaan, om je volwassen in te voelen en om veilig onderweg te zijn.

Beste b-segment auto: een top tien

Het b-segment biedt over het algemeen dezelfde voordelen: ruimte, veiligheid, en een tikkeltje luxe. Houd er wel rekening mee dat de auto's in het b-segment wat prijziger zijn dan die in het a-segment, in aanschaf en in gebruik. Weten welke bolides wij in het rijtje beste b-segment auto's plaatsen? Je vindt ze hieronder.

Suzuki Swift: de sportieve, stijlvolle b-segment auto

Veilig, sportief en stijlvol — zo kan je de Swift het beste omschrijven. Deze b-segment bolide is groots in ruimtelijk en compact tegelijk zijn. Veel binnenruimte, veel bagageruimte en veel opbergruimte. De Swift is comfortabel, ligt heerlijk op de weg en zorgt voor een lach op je gezicht. Met recht een van de beste b-segment auto's!

Mazda2: comfort alom

De Mazda2 staat bekend om comfort met een vleugje sportiviteit. De stoelen zijn zo ontworpen dat ze gemaakt zijn voor een goede lichaamshouding — vooral lekker op de langere afstanden. Daarnaast is het design is altijd een sterk punt bij Mazda, heb je ruime keuze uit opties en is dit model een erg veilige. Ook bij de Consumentenbond scoort de Mazda2 hoog: met een 9,4 is het misschien wel de allerbeste b-segment auto.

Kia Stonic: compact, comfort, crossover

Een opvallende verschijning in het b-segment. Deze stoere, sportieve crossover staat voor comfort en gemak. De Stonic stuurt lekker, doet het goed op langere afstanden en heeft stoelen die lekker zitten. Wist je al dat Kia 7 jaar garantie geeft? Zij geloven zo in hun kwaliteit dankzij betrouwbaarheids- en duurzaamheidstests dat ze deze unieke termijn bieden.

Toyota Yaris Cross: een praktische b-segment auto

Niet alleen de Kia Stonic valt op — de Toyota Yaris Cross kan er ook wat van. En als je erin zit, valt ook jou een en ander op. Zoals het interieur dat met oog voor de kleinste en creatiefste details is vormgegeven. Met genoeg zitruimte, zuinigheid, voorbeeldig weggedrag en mooi design is de Toyota Yaris Cross een van de beste b-segment auto's.

Kia Rio: stijlvol en stoer

Wie denkt dat de compacte b-segment auto niet stoer kan zijn, heeft het mis — dat bewijst deze Kia Rio wel. Sommigen noemen de Rio ook wel het paradepaardje van Kia. Deze auto is naast stoer ook erg slim: met doordachte veiligheidssystemen voel jij je volledig op je gemak op de weg. Deze veelzijdige hatchback met luxe uitstraling hoort absoluut in het rijtje beste b-segment auto's thuis.

Peugeot 208: strak en sportief

De Peugeot 208 staat garant voor rijplezier. Pittig rijgedrag, fris design en lekker sportief. En dat terwijl de 208 zeker niet onzuinig te noemen is. Het 3D-instrumentarium is erg origineel en een groot pluspunt van deze Peugeot. Eerlijk is eerlijk: dit is niet de ruimste auto in het overzicht van beste b-segment auto's.

Peugeot 2008: krachtig en comfortabel

Waar de Peugeot 208 niet uitblinkt in de ruimte, doet de 2008 dat wel. Het is dan ook een SUV, waardoor je ook profiteer van een hogere instap en zit. De 2008 biedt prima rijeigenschappen, een creatief design met absoluut fraaie afwerking en goede veiligheidsuitrusting.

Toyota Yaris: gekroond tot auto van het jaar

Hoewel de Toyota Yaris in 2021 tot Auto van het Jaar is gekroond, misstaat hij zeker niet in het lijstje van beste b-segment auto van 2022. Die prijs houdt trouwens in dat de Yaris winnaar is op zaken als prijs-kwaliteitverhouding, design, comfort, veiligheid, technologie en milieuprestaties. Het is de perfecte auto voor het stadsleven.

Renault Clio: een bestseller in het b-segment

De Renault Clio is altijd een bestseller geweest. Rijk uitgerust, fraai interieur, een stoere uitstraling en flink wat bagageruimte. De Clio maakt rijden gemakkelijker dan ooit.

Hyundai Kona: een opvallende en uitdagende b-segment auto

De Kona staat garant voor uitdagend weggedrag — in de positieve zin van het woord. Deze b-segment auto is lekker luxe en veilig, heeft mooie looks en biedt goede prestaties. De nieuwste Hyundai KONA is verfijnder en uitgerust met de nieuwste slimme technologie, zoals geavanceerde rijhulpsystemen en intuïtieve connectiviteitsfuncties

Lees meer → welke autosegmenten en -klassen zijn er?

Blijf op de hoogte.
Volg ons op social media