Dit zijn de beste auto's binnen het A-segment van 2022
Inhoud

Dit zijn de beste auto's binnen het A-segment van 2022

Sander
Door Sander in Algemeen op 01 augustus 2022
De a-segment auto is nergens zo populair als in Nederland. Goed verklaarbaar, want deze compacte auto's zijn ideaal voor kortere afstanden en in de stad. Maar wat is een a-segment auto precies? En wat is in 2022 de beste a-segment auto? Je leest het hier.

Wat is een a-segment auto?

Een auto in het A-segment is erg populair. Het zijn de voordeligste auto's, in aanschaf, gebruik en onderhoud. Je betaalt relatief weinig voor brandstof door de zuinigheid en verzekeringen en wegenbelasting zijn ook goed betaalbaar. De a-segment auto is lekker compact — een ideale stadsauto. Je past met deze bolides overal in en tussen en parkeren lukt in de krapste vakken.

De beste a-segment auto's op een rijtje

Wat is nou de beste a-segment auto van 2022? Een auto die betrouwbaar is, gebruiksvriendelijk en comfortabel? We zetten er tien voor je op een rij — in willekeurige volgorde.

Škoda Citigo

Een degelijke a-segment auto. Compact van buiten, ruimtelijk van binnen. Perfect om door de stad te manoeuvreren en heel wat boodschappentassen mee te nemen. Een bolide om in gezien te worden en van te genieten.

Renault Twingo

De a-segment auto's staan bekend om de compactheid, niet om een hoge instap. Toch is de Twingo daar de trotse eigenaar van. Waar hij ook eigenaar van is, en jij ook als je erin rijdt: een korte draaicirkel, wendbaarheid, goede wegligging, onderscheidend ontwerp en comfort.

Citroën C1

De vrolijkste auto in dit rijtje van beste a-segment auto's. De C1 staat bekend om zijn looks, zeer zuinige motor, goedkoop in het onderhoud en heerlijk eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Het is er een van de drieling met de Peugeot 108 en de Toyota Aygo en dit is de meest opvallende van de familie.

Kia Picanto

Zoek je een betaalbare en overall de beste a-segment auto, dan is de Picanto je antwoord. Praktisch, zuinig, compact en toch ontzettend ruimtelijk, comfortabel, leuk. Dit is echt een a-segment auto voor de lange termijn, want de Picanto staat bekend om het aankunnen van hoge kilometerstanden.

Peugeot 108

De Franse versie van de beste a-segment auto van 2022! Al sinds 2014 op de markt en nog steeds erg populair. Geef de berijders eens ongelijk: het is een compacte auto zonder poespas. Een scherpe prijs, zeer zuinig op de weg en goedkoop in het onderhoud. De 108 is onmisbaar in dit lijstje.

Toyota Aygo

Een mooie a-segment auto in al zijn eenvoud. De Aygo is betaalbaar, onderhoud is goed te doen doordat de onderdelen vrij goedkoop zijn en hij is zeer zuinig. Wel goed om rekening mee te houden: de Aygo is wat krap achterin, waardoor het niet de makkelijkste auto is om in en uit te stappen. Verder is het voor een a-segment auto een erg comfortabel model.

Suzuki Celerio: zeer zuinig

De zeer zuinige a-segment auto! De Celerio is één van de allerzuinigste en daarmee de beste keuze als je uit wil blinken in het minimale verbruik. Vanbinnen is de bolide ook erg ruim, is-ie in het bezit van een flinke kofferbak. De Celerio is niet meer nieuw leverbaar. Liever een gloednieuwe wagen? Dan is de Ignis een heel mooi alternatief.

Betrouwbaar en ruim: Hyundai i10

De Hyundai i10 is in de basis al een heel volledige a-segment auto. Met de ruime keuze aan opties tover je 'm om tot een stadsauto waarbij het je aan niets ontbreekt. Deze bolide is zeer betrouwbaar en heeft ook nog eens een van de grootste kofferbakken in het a-segment. Houd er wel rekening mee dat de Hyundai i10 niet de zuinigste in zijn soort is. Maar daar staat tegenover dat je een zee van ruimte hebt en dat Hyundai vijf jaar fabrieksgarantie biedt.

Een sportieve a-segment auto: Volkswagen up!

De up! is een van de populairste en beste a-segment auto's van dit moment. Volkswagen is ster in het maken van compacte auto's en daar is de up! er een van. De up! is groots in kleinheid: je merkt alleen dat je in een compacte wagen zit als je je in het krapste vak wurmt — aan comfort en binnenruimte lever je niets in. Ook goed om te weten: de up! is tweedehands goed te verkopen, doordat-ie een mooie restwaarde behoudt.

Populair bij velen: Fiat 500

Een a-segment auto die niet uit het straatbeeld weg te denken is: de Fiat 500. Deze a-segment auto is populair bij velen: man, vrouw, jong, oud. Hoewel het geen gloednieuw model is, ziet-ie er nog steeds behoorlijk modern uit. De Fiat 500 is met recht klein te noemen, want hij is maar liefst 6 centimeter korter dan de gemiddelde a-segment auto. En eerlijk is eerlijk, dat is naast een pluspunt ook een minpunt, want als volwassene zit je achterin een tikkeltje krap. Ook de kofferbak is niet de grootste in zijn soort. Maar: het is een zuinige auto met relatief betaalbaar onderhoud.

Lees meer → welke autosegmenten en -klassen zijn er?

Blijf op de hoogte.
Volg ons op social media