Deze auto's hebben een grote kofferbak
Inhoud

Deze auto's hebben een grote kofferbak

Sander
Door Sander in Algemeen op 11 mei 2022
Auto's met volume: niet alleen qua geluid, maar vooral qua ruimte. Veel mensen zijn op zoek naar een auto met een grote kofferbak — en betalen daar liever niet de hoofdprijs voor. Daarom zetten we tien auto's met veel laadruimte op een rij. Van een SUV met grote kofferbak tot een kleine auto met veel laadruimte.

Kia Picanto — goedkope auto met grote kofferbak

Aan auto's met een grote kofferbak hoeft geen groot prijskaartje te hangen. De Kia Picanto is een relatief goedkope auto mét meer dan genoeg laadruimte. Werkelijk — deze auto is zuinig in alles, behalve met de ruimte. De kofferbakinhoud met stoelen omhoog telt 255 liter. Klap je de bank neer, dan ontstaat er een zee van 1.010 liter aan bagageruimte.

Kia Ceed — verrassend veel ruimte

De Kia Ceed is verrassend veel auto voor een mooie prijs. Met veel bagage- en zitruimte, voortreffelijk weggedrag en een soepele motor is de Kia Ceed een verleidelijke aankoop. De vijfdeurs hatchback is al flink ruim, maar de stationwagen doet daar met 625 liter aan laadvolume nog een schepje bovenop. Bijkomend voordeel: Kia geeft 7 jaar garantie, inclusief updates voor de navigatie. Dat maakt 'm ook als occasion erg aantrekkelijk.

Dacia Sandero Stepway — een kleine auto met grote kofferbak

Wie zegt dat auto's met veel laadruimte groot moeten zijn? De Dacia Sandero Stepway is praktisch, betaalbaar en ruim. De achterbak is ruim en met een handige vorm. Tegen een meerprijs is een in hoogte verstelbare vloer leverbaar. Ook handig als je niet genoeg hebt aan de laadruimte ín de wagen: de Dacia Sandero heeft dakrails die je met een beetje schroefwerk omtovert tot dwarsliggers. Slim!

Mercedes-Benz E-Klasse Estate — stille, stijlvolle, station

Eén van de meestverkochte auto's in Europa, deze stille, stijlvolle stationwagon. Met 640 liter aan laadruimte hoort deze Mercedes-Benz E-Klasse Estate zeker thuis in het rijtje van auto's met grote kofferbakken. Achterbank neerklappen voor meer ruimte? Dat loont absoluut: met 1.820 liter is het flink inladen geblazen.

Peugeot 508 SW — design, comfort én ruimte

Hoewel de generatie Peugeot 508 SW uit 2010 nog meer laadruimte had, is het met de huidige modellen ook geen klagen. Met 530 liter aan bagageruimte, een karaktervol design, comfort en goede rijeigenschappen is de Peugeot 508 SW een populaire bolide. Geen passagiers achterin? Met een platte achterbank vergroot je de kofferruimte tot 1.780 liter.

Toyota Prius — hatchback met veel laadruimte

De Toyota Prius, een milieuvriendelijke wagen die ook nog eens praktisch en ruim is. Met 502 liter inhoud van de kofferruimte biedt deze hatchback genoeg plek om alle essentiële spullen en zelfs meer mee te nemen. Niet alleen de laadruimte is te prijzen. De Prius is een erg verfijnde en betrouwbare hybride bolide.

Peugeot 5008 — de ruimtelijke reisauto

Het ruimste model van Peugeot: de 5008. Deze SUV biedt naast meer dan genoeg ruimte in de kofferbak ook nog eens plaats aan maar liefst 7 personen. De Peugeot 5008 is ruimtelijk, gedurfd en heeft meer uitstraling dan ooit tevoren. Met 780 liter aan bagageruimte en bijna 2.000 liter als je de achterbank neerklapt, doet deze bolide bijna niet onder voor een bestelbus.

Suzuki Vitara — compacte SUV met lekker veel kofferbak

Een compacte SUV met toch lekker veel laadruimte. Dat de Vitara al jaren een succesnummer van Suzuki is, is natuurlijk niet voor niets. Suzuki snapt dat je de boodschappen niet door de hele auto wil plaatsen, maar dat je die in één keer achterin wil zetten. Met 375 liter aan kofferbak kan je zelfs nog boodschappen voor de buren meenemen.

Kia Sportage — 'n lekker hoge auto met veel laadruimte

Op zoek naar een hoge auto met veel laadruimte? Dan is de Kia Sportage helemaal uw bolide. De Sportage biedt de inzittenden een riante binnenruimte en ook de bagage zit er ruim bij. De inhoud van de kofferbak is tussen de 467 en 503 liter, tenzij je de bank neerklapt. Dan kom je uit op 1.456 tot 1.492 liter aan laadruimte.

Mazda CX-5 — een prijswinnaar

De Mazda CX-5 sleepte al meerdere prijzen in de wacht. Niet gek voor een auto met zo'n fijne besturing, een stille motor en een hoge zit, comfortabele en ondersteunende stoelen en dan óók nog eens meer dan genoeg laadruimte. Het kan niet op bij Mazda. Met passagiers achterin is de bagageruimte 477 liter, maar met een neergeklapte bank neem je met deze verkooptopper maar liefst 1.620 liter mee. Nog meer ruimte nodig? De CX-5 is een ideale trekauto, dus hang de caravan er maar achter.

Vind uw nieuwe auto

Blijf op de hoogte.
Volg ons op social media