Dit zijn de 10 beste elektrische SUV's van 2021
Inhoud

Dit zijn de 10 beste elektrische SUV's van 2021

Sander
Door Sander in Rankings op 11 mei 2022
De elektrische SUV's winnen terrein en dat is niet voor niets. De bolides zijn lekker ruim, goed voor het milieu en vaak verrassend snel. Maar wat is een slimme keuze als u op zoek bent naar een elektrische SUV anno 2021?

In deze lijst ziet u de 10 beste elektrische SUV's van nu.


1. Hyundai KONA: een elektrische SUV mét prestatie

De Hyundai KONA is een aantrekkelijk geprijsde elektrische SUV. U koopt 'm al vanaf zo’n €33.000. Deze SUV heeft een actieradius van 305 tot 484 kilometer en een stoer uiterlijk. Tel daar voldoende binnenruimte bij op en u heeft al genoeg reden om deze SUV te rijden. Maar er is meer — of eigenlijk minder: de maandlasten zijn minimaal voor een wagen van dit formaat. Enige nadeel van deze elektrische SUV is dat-ie niet de snelste lader is.


2. Kia e-Niro: fikse actieradius voor een elektrische SUV

Niet te missen in het lijstje van de beste elektrische SUV's van 2021: de Kia e-Niro. Kia belooft een actieradius van 455 km en om het feest compleet te maken, accelereert de e-Niro onwijs lekker. De Kia rijdt comfortabel, is compleet uitgerust, heeft meer dan genoeg binnenruimte én uiteraard 7 jaar lang garantie. U rijdt de Kia e-Niro vanaf zo'n €35.000.


3. Mazda MX-30: de comfortabele e-SUV

De eerste volledig elektrische SUV van Mazda: de MX-30. Hoewel de actieradius niet enorm is (zo'n 170 km), is het een fijne wagen. De stoelen zitten voortreffelijk en de wagen voelt lichtvoetig aan. Precies waar een autoliefhebber vrolijk van wordt. Extra leuk aan deze auto: de 'suicide doors', waarbij de deuren naar achteren openen, zoals u kent van bijvoorbeeld Rolls-Royce. Voor een Mazda MX-30 betaalt u minimaal zo'n €33.000.


4. Peugeot e-2008: ruimer en chiquer

De kleinste SUV van het merk: de Peugeot e-2008. Toch merkt u daar niet veel van. U heeft meer dan genoeg ruimte in het gelikte interieur van de e-2008. De Peugeot rijdt prettig met onder andere comfortabele schokdempers en veren. Geen straf om die 310 km aan actieradius aan één stuk door te rijden. Ook goed om te weten: bij de Peugeot e-2008 levert u geen bagageruimte in. Het batterijpakket bevindt zich onder de inzittenden. Voor nog geen €37.000 is deze elektrische SUV van Peugeot van u.


5. Lexus UX 300e: een echt kwaliteitsproduct

In een Lexus UX 300e weet u precies waarom elektrisch rijden heerlijk is. Van een complete stilte tot een onmiddellijke en felle reactie op het aanraken van het gaspedaal. De Lexus is niet de snelste in dit rijtje, maar van 0 naar 100 km/h in 7,5 seconden is absoluut snel genoeg. Een elektrische SUV van goede kwaliteit. Bijkomend voordeel: Lexus biedt veel opties standaard aan, terwijl u daar bij andere merken voor bijbetaalt. Volgens Lexus is de actieradius zo'n 300 kilometer. De UX 300e is voor nog geen €40.000 van u.


6. Mercedes-Benz EQC: een futuristische SUV

De futuristisch ingerichte SUV in dit lijstje: de Mercedes EQC 400 4MATIC. Het dashboard bestaat volledig uit schermen. En hoewel de bediening wellicht even wennen is, wilt u daarna waarschijnlijk nooit meer anders. Daar komt nog eens bij dat u alles naar wens instelt en nooit meer hoeft aan te passen. Deelt u de auto met uw partner? De gebruikte sleutel weet wie er rijdt en welke voorkeuren erbij horen. Met deze elektrische SUV rijdt u zo'n 370 km totdat de accu leeg is. Toegegeven: volledig opladen duurt even, maar met een snellader tikt de accu al snel weer 80% aan. U rijdt deze elektrische SUV van Mercedes vanaf zo’n €73.000.


7. Mercedes-Benz EQA: het elektrische broertje van de GLA

Het elektrische broertje van de GLA: de Mercedes-Benz EQA. Met een basisprijs van nog geen €50.000 is deze bolide net iets duurder dan de goedkoopste GLA — en dat terwijl elektrische modellen vaak flink prijziger zijn. Een vertrouwde, sjieke bolide die soepel versnelt en fel op aanraking van het gaspedaal reageert. Volgens Mercedes rijdt u op een volle accu zo'n 424 kilometer.


8. Tesla Model X: de voortrekker van elektrisch rijden

Tesla Model X — het blijft een populaire, elektrische auto. Verkrijgbaar met verschillende batterijpakketten tussen een vermogen van 60 en 100 kW. Met een gemiddelde actieradius van 420 kilometer komt u een aardig eind. En snel ook: de Model X trekt van 0 naar 100 km/h in 4,9 seconden. De caravan ook mee? Geen probleem voor deze Tesla, dankzij een goed trekvermogen. U rijdt de Tesla Model X vanaf €120.000.


9. Opel Mokka: eigenzinnig en elektrisch

Een vlot uiterlijk en lekker eigenzinnig, dat is de elektrische Opel Mokka. Volgens de papieren rijdt deze Duitse SUV 324 kilometer met een volle accu. Lekker opschieten is met de Mokka-e geen probleem: met 136 pk en een 260 Nm sterke elektromotor. Wel goed om rekening mee te houden: voor mensen langer dan 1.90 meter is plaatsnemen op de achterbank van de Opel Mokka aan de krappe kant. Voor iets meer dan €35.000 is een gloednieuwe Opel Mokka-e van u.


10. Audi e-tron: heel gewoon elektrisch

Een mooie instapper voor elektrisch rijden, deze SUV van Audi. Audi heeft de e-tron qua looks bewust heel gewoon gehouden — in het voorbijgaan ziet u eigenlijk niet eens dat dit een elektrische bolide is. Wat zeker niet gewoon is: de snelheid. De e-tron kent een topsnelheid van 200 kilometer per uur en dat is behoorlijk snel voor een elektrische SUV. Met een actieradius van gemiddeld 400 kilometer en een geweldige wegligging is de e-tron een van de beste elektrische SUV's van 2021. De Audi e-tron is verkrijgbaar voor nog geen €68.000.

Ontdek ons aanbod elektrische SUV modellen

Blijf op de hoogte.
Volg ons op social media