Filters
Meer filters
 • Type  
 • Acties
 • Merk/Model
 • Transmissie
 • Brandstof
 • Km-stand
 • Filters
 • Meer filters
 • Sorteren
 • Prijs
 • Carrosserie
 • BTW verrekenbaar
 • Kleuren
 • Bouwjaar
 • Energielabel
 • Trefwoord
 • Opties
 • Plaats

Toyota Supra

De Toyota Supra is een opvallende, sportieve verschijning. Dit is zo’n auto waar naar om wordt gekeken wanneer de auto voorbij rijdt. Vanaf de tweede generatie, die in 1982 gepresenteerd werd, is de auto beschikbaar op de Nederlandse markt. De Toyota Supra heeft een comfortabel en ruim interieur én veel laadruimte, wat niet voor iedere sportauto een gewoonte is.

De Toyota Supra te koop bij Louwman

Wanneer u een echte sportauto liefhebber bent en op zoek bent naar een sportieve auto met strakke lijnen en een modern interieur, is de Toyota Supra voor u een goede keuze. Inmiddels zijn er vijf generaties Toyota Supra’s op de markt, waarvan de laatste in 2019 werd gelanceerd.

De eerste drie generaties werden uitgebracht tussen 1979 en 2002. In 1982 kwamen de eerste Supra’s in Nederland op de markt. Tussen 2002 en 2014 zijn er geen Supra’s geproduceerd. In dit laatstgenoemde jaar maakte Toyota bekend een nieuwe Toyota Supra op de markt te brengen, in samenwerking met BMW.

Doordat er best veel tussenpozen zitten tussen de verschillende productiejaren van de Toyota Supra, zijn er weinig van deze tweedehands auto’s op de markt. Wanneer u een Toyota Supra wilt kopen, kan het zo zijn dat u goed moet zoeken.

Bij Louwman hebben we de Toyota Supra regelmatig te koop. Ons aanbod van de auto’s wisselt doorgaans. Wanneer u een Supra wilt kopen, kunt u hiervoor het beste deze pagina in de gaten houden. Het aanbod dat hierop staat is actueel en hier tonen we ook de auto’s die eraan zitten te komen.

De prijs van een tweedehands of nieuwe Toyota Supra hangt uiteraard af van een aantal zaken. Bij een nieuwe auto hangt dit natuurlijk af van het model, maar ook van alle technieken die de auto bevat en waarmee de auto is uitgericht. Wanneer u graag een tweedehands auto wilt aanschaffen, hangt de prijs daarnaast bijvoorbeeld ook af van het aantal kilometers dat op de teller staat en het bouwjaar van de auto.


De nieuwe Toyota Supra

Met de komst van de nieuwste Toyota Supra, die in 2019 gelanceerd werd, werd ook wel gesproken over de legende. Inmiddels kende de Toyota Supra een geschiedenis van meer dan 50 jaar. We kunnen dus wel zeggen dat het automerk precies wist wat ze met deze nieuwe generatie van de auto wilden. En dat is zeker waar! Met de nieuwe Toyota Supra kiest u voor de meest pure rijbeleving tot nu toe.

Toyota’s nieuwe Toyota Supra heeft een lange motorkap en een cockpit die geïnspireerd is op de layout van een eenzits raceauto. Dit maakt dat de nieuwe Supra een perfecte auto is voor echte autoliefhebbers. Het interieur van de Toyota GR Supra is volledig gericht op de bestuurder. Wanneer u achter het stuur van deze auto zit, heeft u alle informatie die u nodig heeft duidelijk in beeld. De auto is hierdoor gemakkelijk en fijn te bedienen.

Het scherm dat u voor u heeft (achter het stuur), geeft u in één oogopslag de informatie die u op dat moment nodig heeft. Dat zorgt ervoor dat u op ieder moment veilig rijdt en uw ogen gericht kunt hebben op wat belangrijk is: de weg en alles wat er om u heen gebeurt.

Op die manier rijdt u veilig, maar ook de verschillende veiligheidssystemen die de auto bevat dragen bij aan de veiligheid van u als bestuurder en van uw bijrijders. De Supra heeft een achteruitrijcamera, een waarschuwingssysteem voor wanneer u de rijstrook verlaat en zelfs voetgangers- en fietserdetectie. Dat maakt dat de nieuwe Supra een ontzettend veilige auto is voor u en voor de mensen om u heen.

De nieuwe Toyota Supra is leverbaar met twee verschillende motoren: een 2.0 viercilinder turbomotor met 258 pk en een 3.0 zescilinder met 340 pk.

De populaire Toyota Supra mk4

De Toyota Supra mk4 is de vierde generatie van de Toyota Supra. Toyota heeft deze auto gebouwd tussen 1994 en 2002. De vierde generatie Supra’s kreeg een compleet ander uiterlijk ten opzichte van de drie voorgaande generaties. Daarnaast is de auto sterker én lichter gemaakt.

Wanneer u van plan bent een Toyota Supra mk4 te kopen, kan dit een lastige klus zijn. De productie ervan is tientallen jaren geleden al gestopt en dit resulteert erin dat de auto nog zeer weinig aanwezig is op de automarkt.

Andere Toyota Supra generaties

Voordat de Toyota Supra mk4 op de markt kwam, zijn er drie eerdere generaties ontwikkeld: de Toyota Supra mk1, Toyota Supra mk2 en Toyota Supra mk3. De Toyota Supra mk5 kwam na de mk4 op de markt. Dit was in 2019.

Toyota Supra mk1
De mk1 is het eerste model van de Toyota Supra. De auto kwam in 1978 op de markt, maar nog niet in Nederland. De eerste Toyota Supra werd gebaseerd op de Toyota Celica. Het grote verschil met deze auto is dat de Toyota Supra een stuk groter was. Deze generatie had een 2.6 liter zescilinder motor. In 1982 werd hier een andere versie van de motor aan toegevoegd: een turbogeladen motor. In 1982 verscheen de Toyota Supra voor het eerst op de Nederlandse markt.

Toyota Supra mk2
De tweede generatie van de Toyota Supra werd in 1986 geïntroduceerd. Deze auto had een 3.0 zescilinder motor. Het verschil tussen de eerste en tweede generatie is dat de tweede generatie van de Toyota Supra een langere wielbasis heeft en dat de auto iets breder is dan de voorgaande generatie.

Toyota Supra mk3
In 1968 kwam de derde generatie van de Toyota Supra op de markt: de Toyota Supra mk3. Na de vorige twee generaties werd hier zichtbaar dat de Toyota Supra een geheel eigen auto is geworden, zonder dat de auto lijkt op de Toyota Celica. Deze Supra heeft achterwielaandrijving en de auto is voorzien van een krachtigere motor. In 1987 kwam er ook een model van deze auto op de markt met een turbomotor. Dit model kreeg spoilers, waardoor het nog meer leek op een echte sportauto.

Toyota Supra mk5
De Toyota Supra mk5 staat ook wel bekend als de comeback van de auto. Nadat er jarenlang geen Supra’s geproduceerd werden, kwam de vijfde generatie van de auto in 2019 op de markt. Ook deze auto heeft achterwielaandrijving en een zescilindermotor. Maar verder heeft de auto een flinke upgrade gehad ten opzichte van zijn voorgangers, wat ook goed zichtbaar is in zowel het interieur als het exterieur.

Toyota Supra bekend van The Fast and the Furious

The Fast and the Furious maakte van de Toyota Supra een nog grotere legende dan de auto al was. Voordat deze film op de doeken verscheen was de Toyota Supra wat vergeten, maar onder andere Paul Walker heeft ervoor gezorgd dat de Toyota Supra opnieuw opleefde onder de autofans.

Onder andere The Fast and the Furious heeft ervoor gezorgd dat de prijs van een oudere Toyota Supra gigantisch hoog kan liggen. Dit in combinatie met de zeldzaamheid van de auto’s, zorgt voor een hoge aanschafprijs. Maar wanneer u zo’n auto heeft weten te bemachtigen, heeft u wel een echte parel in handen.
 
sluiten
 
resultaten tonen