Filters
Meer filters
 • Type  
 • Acties
 • Merk/Model
 • Transmissie
 • Brandstof
 • Km-stand
 • Filters
 • Meer filters
 • Sorteren
 • Prijs
 • Carrosserie
 • BTW verrekenbaar
 • Kleuren
 • Bouwjaar
 • Energielabel
 • Trefwoord
 • Opties
 • Plaats

Toyota Mirai

De Toyota Mirai is een opvallende verschijning. Deze waterstofauto werd in 2015 geïntroduceerd in Europa. 2 jaar later, in 2017, was de auto leverbaar in Nederland. De Mirai is één van de weinig auto’s die rijdt op waterstof. Een waterstofauto betekent dat de auto, net zoals bij een elektrische auto, volledig schoon rijdt zonder emissies. Het verschil met een elektrische auto is dat een waterstofauto niet opgeladen hoeft te worden, maar dat de auto vol wordt getankt met waterstof.

De Toyota Mirai te koop bij Louwman

De Toyota Mirai hebben we bij Louwman zowel nieuw als tweedehands beschikbaar. Omdat de Mirai nog een relatief nieuwe auto is, zijn ook de occasions nog hartstikke nieuw. Het voordeel daarvan is dat er weinig kilometers op de teller staan en de tweedehands auto’s weinig tot geen gebruikssporen hebben. De Toyota Mirai prijs start bij ons rond de €60.000,-. De prijs is onder andere afhankelijk van het bouwjaar van de auto, het aantal kilometers dat met de auto gereden is bij een tweedehands model en welke opties er op de auto zitten.

De nieuwe Toyota Mirai

De nieuwe Toyota Mirai beschikt over ongekende technologie, zowel vanbuiten als vanbinnen. De auto is ontwikkeld op een nieuw platform en is hierdoor breder en langer dan de vorige Mirai én heeft een langere wielbasis. Het aerodynamische design van de auto komt overal in terug. De auto beschikt over een groot display waarop u meldingen krijgt van het navigatiesysteem, verkeersborden en snelheidswaarschuwingen. De Mirai launch van de tweede en nieuwste generatie van de auto was in 2021. De tweede uitvoering is 8 cm langer en 7 cm breder dan de eerste generatie en de wielbasis is 14 cm groter. Doordat de auto breder en langer is, heeft de auto ook meer ruimte gekregen voor de passagiers én voor bagage. De kofferbak heeft een inhoud van maar liefst 361 liter. Daarnaast heeft de Toyota Mirai uit 2021 3 waterstoftanks in plaats van 2, waardoor de actieradius met ongeveer 30% is toegenomen. De actieradius is gestegen van 500 naar 650 km, wat overeenkomt met de actieradius van een benzineauto. De nieuwe Mirai wordt geleverd in 4 verschillende uitvoeringen, variërend van standaard tot luxe. Bijkomend voordeel is dat de nieuwe Toyota Mirai bijna 20% goedkoper is dan het vorige model. Alsnog is de nieuwprijs voor deze auto aan de dure kant, maar u kunt uiteraard ook altijd kiezen voor een tweedehands Toyota Mirai.

Populaire Toyota Mirai uit 2017

Na de introductie van de Toyota Mirai in Europa, kwam de auto in 2017 beschikbaar in Nederland. ‘Mirai’ is in het Japans het woord voor toekomst. Die benaming is natuurlijk niet voor niets gekozen voor de Toyota Mirai toen deze auto geïntroduceerd werd. De Mirai was in 2015 namelijk de eerste waterstofauto ter wereld die in grote getalen geproduceerd werd. Toyota durfde hiermee de stap te zetten en was de eerste autofabrikant die waterstofauto’s beschikbaar maakte voor het grote publiek. De Toyota Mirai die in 2015 op de markt kwam en in 2017 beschikbaar werd in Nederland, was een auto die meteen opviel door het onderscheidende ontwerp. Het gaat om een vierdeurs sedan die ontzettend comfortabel en elegant is.

Toyota Mirai waterstof

De Toyota Mirai was de eerste waterstofauto die in grote aantallen werd geproduceerd. Maar wat is dat eigenlijk, een waterstofauto? En hoe gaat rijden op waterstof in z’n werk? Waterstofauto’s worden ook wel Fuel Cell Electric Vehicle genoemd, afgekort FCEV. In dit geval hebben we het dus over een Toyota Mirai Fuel Cell. Een waterstofauto lijkt op een elektrische auto, omdat de wielen in waterstofauto’s net als bij elektrische auto’s worden aangedreven door één of meer elektromotoren. Het grote verschil met een elektrische auto is dat een elektrische auto moet worden opgeladen, terwijl een waterstofauto vol wordt getankt met waterstof. Dat werkt zo: u tankt de auto vol met waterstof, zoals u dit ook doet met diesel of benzine. Onder de motorkap vindt u een speciaal apparaat, de brandstofcel. Deze brandstofcel zorgt ervoor dat de waterstof wordt omgezet in elektriciteit. Deze elektriciteit voedt de elektromotor en zorgt ervoor dat de auto kan rijden. Het grote voordeel van waterstofauto’s is dat deze auto’s geen batterij hebben, wat de auto’s een stuk lichter maakt. Daarnaast hoeft de auto niet langdurig op te laden én duurt het tanken van waterstof ook helemaal niet lang. Een waterstofauto rijdt emissievrij, omdat de enige uitstoot waterdamp is.

Praktische informatie over de Mirai

Nog even wat praktische informatie over de Mirai. De Toyota Mirai actieradius is bij de eerste uitvoering 500 km en bij de tweede en laatste uitvoering maar liefst 650 km. Dit maakt dat de Toyota Mirai een flink rijbereik heeft. Daarnaast is de auto CO2-emissie vrij en heeft de auto een enorm stijlvol design. De Mirai is zeer geschikt voor zowel zakelijk als privé gebruik. Het gewicht van de nieuwe Toyota Mirai is 1.900 kg en de auto is ongeveer 5 meter lang en bijna 2 meter breed. De nieuwprijs van de Mirai start vanaf €65.995,-. De Toyota Mirai is leverbaar in 4 verschillende uitvoeringen: Dynamic, Executive, Prestige en Launch Edition. De Toyota Mirai is er voor de milieubewuste rijders die kiezen voor een auto zonder emissie, maar mét een strak design en alle techniek van vandaag de dag.

De occasions van de Toyota Mirai

Bent u op zoek naar een Toyota Mirai occasion? Naast de aanschaf van een nieuwe Mirai, bent u bij Louwman ook aan het juiste adres voor een Toyota Mirai occasion. De prijs van een occasion ligt financieel gezien natuurlijk lager dan de prijs voor een nieuwe auto. Dat maakt een occasion in veel gevallen een stuk aantrekkelijker. Het occasion aanbod op onze website wisselt doorlopend. Houd daarom deze pagina goed in de gaten wanneer u op zoek bent naar een Toyota Mirai occasion!

Ervaar zelf de Toyota Mirai

Wilt u graag weten of de Toyota Mirai een auto voor u is? Dat begrijpen we bij zo’n prachtige, vernieuwende auto! U kunt altijd een afspraak maken bij één van de Louwman vestigingen. Staat er geen Toyota Mirai in de vestiging bij u in de buurt? Of had u online al een Toyota Mirai op het oog, maar staat deze in een vestiging ver bij u vandaan? Dan kunnen we een videogesprek met u inplannen, zodat u op die manier al een eerste indruk krijgt van de auto.
 
sluiten
 
resultaten tonen