Op zoek naar een Louwman vestiging?

Kies merk en/of plaatsnaam en wij vinden voor u de meest geschikte vestiging.Bekijk alle vestigingen op de kaart
 
Kies uw vestiging Zoeken

Exclusief / De Yaris GRMN

MEISTER OF NÜRBURGRING

EXCLUSIEVE TOEGANG

INTERIEUR

EXTERIEUR

FOTO'S
Meister of Nürburgring

GAZOO Racing Meister of Nürburgring


De Toyota Yaris GRMN werd voor het eerst aan het publiek getoond op de Autosalon van Genève. De letters GRMN staan voor GAZOO Racing Meister of Nürburgring. De naam laat direct doorschemeren wat de aspiraties zijn: pure sportiviteit. De oplage van maar 350 stuks maken de GRMN een echte Limited Edition. Daarnaast kunt u deze auto enkel zélf bestellen via een online reservering. Deze start voor alle landen op hetzelfde moment. Behoorlijk exclusief dus!

Bij Louwman bieden wij u de mogelijkheid om eerder exclusieve toegang tot dit reserveringssysteem te krijgen. Lees daarvoor verder in dit artikel!

U kunt ook een bezoek brengen aan uw Louwman-vestiging. Met alle enthousiasme vertellen wij u graag meer over deze bijzondere auto.

 

 

Naar de Yaris Blijf op de hoogte over de GRMN  Reserveer jouw plek

 


Exclusieve toegang!

Een reservering voor de Toyota Yaris GRMN kan enkel online worden geplaatst. Niet, zoals gebruikelijk, via de dealer. Daarnaast start de online inschrijving voor de GRMN voor alle landen op precies hetzelfde moment. Wij zijn er echter zo vroeg bij, dat we de definitieve datum nog niet weten! Geinteresseerden worden via een speciale nieuwsbrief op de hoogte gehouden. Ook u kunt op deze wijze de laatste up-dates ontvangen. Abbonees van de nieuwsbrief krijgen twee dagen eerder exclusieve toegang tot het online reserveringssysteem. Zo komt de Yaris GRMN een stuk dichterbij!


Vanafprijs n.n.b.


Interieur

De zwarte accenten van het exterieur resoneren door tot in het interieur, waar deze kleur de boventoon voert. Juist daardoor komen de mooie details tot leven. Details als het GAZOO Racing logo op het stuurwiel, de rode stiksels van de sportstoelen en de startknop met het GAZOO Racing logo. Ook de rode lijn op het stuur om de middenstand aan te geven valt op. Het fijne, sportieve stuurwiel uit de Toyota GT86 geeft door zijn compacte diameter een perfecte feedback mee.
De eerder genoemde sportstoelen zijn speciaal door Toyota Boshoku ontworpen en zorgen voor de perfecte ondersteuning, zowel op basis van zitcomfort als zijdelingse ondersteuning in snelle bochten.

U ziet dat de Toyota Yaris GRMN niet zomaar een sportieve uitvoering is. Het is een volbloed ‘hot hatchback’ met zijn roots op het racecircuit. Vanwege zijn gelimiteerde oplage van 350 stuks moet u er snel bij zijn! Daarnaast mag u er ook maar 1 per persoon bestellen. De exclusieve toegang tot de reserveringstool die u maar liefst twee dagen eerder krijgt kunt u claimen door u in te schrijven voor de nieuwsbrief van de Yaris GRMN.
Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook langskomen bij uw Louwman-vestiging. Wij vertellen u met alle plezier meer over deze prachtige, sportieve auto!


Exterieur

U ziet direct dat u met iets bijzonders te maken heeft. De sportieve ‘hot hatchback’ van Toyota is verkrijgbaar in 1 uitvoering en in de kleur Pure White, wat een mooi contrast vormt met het Night Sky Black- dak. Niet alleen het dak vormt door het zwart een mooi contrast, ook de buitenspiegels, achterspoiler en de haaienvin-antenne zijn op diezelfde manier uitgevoerd. Het sportieve potentieel van de auto wordt door de 17” lichtmetalen velgen van BBS benadrukt.

Power, Prestaties, Precisie
De Toyota Yaris GRMN maakt zijn sportieve aspiraties ten opzichte van de reguliere Yaris op vele manieren waar. Het begint bij de 1.8-liter viercilinder benzinemotor, die voorzien is van een compressor. Hoewel de cijfers nog voorlopig zijn, is het resultaat een motor die maar liefst 210 pk (154 kW) levert, met een koppel van tussen de 230 en 240 Nm. Deze verbluffende prestaties, voor een dergelijk motorblok, moeten de Yaris GRMN de 0-100 km/uur sprint in minder dan 6,5 seconden af laten leggen.

Met zulke vermogens is ook grote stopkracht van groot belang. De vier zuigers op de remklauw zorgen voor een perfecte verdeling van de remdruk op de remblokken, zodat de Yaris GRMN snel tot stilstand kan komen. Daarbij zijn ook de remschijven aangepast. Om snel bochtenwerk mogelijk te maken is de ophanging verlaagd en voorzien van schokdempers van Sachs.

De stabiliteit wordt gewaarborgd door een grote stabilisatorbalk. In bochten is het daarnaast van groot belang dat er een klein snelheidsverschil kan zijn tussen het binnenste en het buitenste wiel, om de krachten goed te verdelen en de auto als het ware door de bocht te trekken. De Yaris GRMN doet dit ook, door het TORSEN (Torque Sensing)- gelimiteerde sperdifferentieel. Deze ontwikkeling in de Yaris GRMN is een goed voorbeeld van de uitspraak van Akio Toyoda, de president van Toyota. Hij zei hierover: ”Racen dwingt tot innovatie. Uiteindelijk profiteren ook onze productieauto’s hiervan”.

 

Naar de Yaris Blijf op de hoogte over de GRMN  Reserveer jouw plek

 

Foto's

 
Terug naar boven