HomeOnderhoudOnderhoudsbeurtUniverseel onderhoud
 

Universeel onderhoud

Vakkundig onderhoud voor uw auto

Onderhoud is van essentieel belang voor uw voertuig. Wanneer u uw auto naar de garage of merkdealer brengt verwacht u dat u uw auto uitvoerig gecontroleerd wordt en u deze in topconditie terug ziet. Onze speciaal opgeleide monteurs kunnen dit aan u garanderen, ongeacht welk automerk u rijdt! Ook wanneer het gaat om een APK keuring of reparatie. Dát kunt u bij Louwman verwachten!


Veiligheid

U hoort het waarschijnlijk vaker dat het belangrijk is om uw auto regelmatig te laten controleren, Maar waarom is onderhoud zo belangrijk? Wanneer u auto rijdt is uw veiligheid natuurlijk uiterst belangrijk. Bij Louwman verzorgen onze vakkundige monteurs uw auto en dus ook de betrouwbaarheid van het voertuig. Tijdens het rijden zijn er veel onderdelen aan uw auto die aan slijtage onderhevig zijn en die in direct verband staan met uw veiligheid. Uw banden moeten voldoende profiel hebben om u grip te geven op de weg, onder alle omstandigheden. Daarnaast slijten ook de remmen, als u op het pedaal drukt en de remblokken met grote kracht tegen de remschijven geduwd worden en de auto vertraagt. Zeker deze essentiële onderdelen wilt u ten alle tijden in goede staat houden. Brengt u uw auto voor onderhoud, dan controleren de monteurs ook deze onderdelen zorgvuldig en brengen u op de hoogte als uw veiligheid in het geding komt en deze vervangen moeten worden.


Groot en klein onderhoud

Vroeger hoorde u vaker de termen ‘grote beurt’ en ‘ kleine beurt’ dan nu. Bij een kleine onderhoudsbeurt werden bijvoorbeeld de olie en het luchtfilter vervangen, en bij een grote beurt ook de bougies, remvloeistof en interieurfilter. Wanneer u de auto gebruikt, zorgt de motorolie voor vermindering van wrijving en de afvoer van flinterdunne metaaldeeltjes. Op den duur raakt deze olie vervuild en moet deze vervangen worden. Doet u dat niet, dan vermindert de smering en slijt de motor enorm. Door deze grote verscheidenheid aan slijtageonderdelen, hanteert de fabrikant tegenwoordig een heel schema voor wanneer welke onderdelen aan vervanging toe zijn. De slijtageonderdelen gaan tegenwoordig langer mee, waardoor er voor elk onderdeel een ander interval nodig is. De scheidingslijn tussen een grote en kleine onderhoudsbeurt is er tegenwoordig dus veel minder dan vroeger.

Preventie

Met onderhoud wordt bedoeld dat de levensduur van uw auto verlengd wordt door vloeistoffen, filters, remmen en bougies tijdig te vervangen. De nieuwe onderdelen zorgen ervoor dat ergere zaken voorkomen worden. Laat u de auto namelijk niet onderhouden, dan is de kans groot dat er zaken kapot gaan. Zo kunnen bijvoorbeeld uw remmen aanlopen, omdat de vloeistof niet tijdig vervangen is of de remmen te vervuild zijn. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Laat uw auto daarom tijdig onderhouden bij Louwman!


CarProf

Welk merk auto u ook in uw bezit heeft, het is altijd prettig om te weten dat uw auto perfect wordt onderhouden volgens de voorschriften die de fabriek geeft. Bij Louwman kunt u altijd terecht voor merk-onafhankelijk onderhoud. Door de verkoop van onze occasions rijden onze klanten diverse merken. Omdat auto’s tegenwoordig ook elektronisch complex in elkaar zitten, hebben wij in combinatie met CarProf alle up-to-date technische kennis en moderne apparatuur om op alles voorbereid te zijn. De universele onderhoudsformule van CarProf zijn bij onze vestigingen in Beverwijk, Den Haag Zuid, Haarlem en Hoofddorp.

Meteen een afspraak maken

Tijd voor een onderhoudsbeurt of APK?

Maak online uw afspraak voor een onderhoudsbeurt of reparatie. Makkelijk en snel een afspraak op het moment dat u het beste uitkomt.