Welkom bij LouwmanWelkom bij Louwman
Drie jaar na de overname door Louwman Dealer Group is het tijd voor de volgende stap in de samensmelting van Van Dorst en Louwman. Een naamswijziging.

Van Dorst Automotive gaat verder onder de naam Louwman Dealerbedrijven

  • Vertrouwde kwaliteit & service
  • Bijna 100 jaar ervaring
  • Een nog breder aanbod
  • Meest complete service
  • Service card
Sluit dit bericht
 
HomeOnderhoudDistributieriem vervangen
 

Distributieriem vervangen

De distributieriem is een slijtageonderdeel van de motor en dient preventief en periodiek vervangen te worden. Wanneer deze riem breekt kan er grote schade ontstaan aan de motor. Laat daarom uw distributieriem tijdig vervangen bij Louwman. Maak direct een afspraak.

Wat is het verschil tussen een distributieriem en distributieketting?

De distributieriem zit in het hart van de motor en zorgt voor de aandrijving. De distributieriem is een getande riem die zorgt dat de ‘krukas’ de ‘nokkenas’ aandrijft, welke periodiek vervangen dient te worden. Zonder deze riem, kan de motor van uw auto niet worden gestart.

Er zijn ook auto's welke niet zijn voorzien van een distributieriem, maar van een distributieketting. Een distributieketting is een ketting welke niet vervangen dient te worden, gedurende de levensjaren van de auto.

Distributieriem vervangen - Louwman

Wanneer moet de distributieriem van de auto worden vervangen?

Het verschilt per merk, model en zelfs per motor of er een distributieriem of distributieketting aanwezig is in de aandrijving van de motor. Wilt u weten wanneer u de riem het best kunt laten vervangen? Raadpleeg dan het instructieboekje van uw auto of neem contact op met Louwman. Wij helpen u graag.

Prijzen voor het vervangen van de riem

De kosten van de distributieriem zijn ook wisselend per merk, model en motor. Vaak wordt de distributieriem per set (distributieriem, spanrollen en omkeerrollen) vervangen omdat dit kostenefficiënter is. In veel gevallen wordt ook de waterpomp in combinatie met koelvloeistof vervangen om dubbele reparatiekosten te voorkomen. Wilt u een kostenindicatie? Vraag dan online een offerte aan. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op over de prijs van het vervangen.

Maak een afspraak bij Louwman Dealerbedrijven

Maak een afspraak voor het vervangen van uw distributieriem.