Welkom bij LouwmanWelkom bij Louwman
Drie jaar na de overname door Louwman Dealer Group is het tijd voor de volgende stap in de samensmelting van Van Dorst en Louwman. Een naamswijziging.

Van Dorst Automotive gaat verder onder de naam Louwman Dealerbedrijven

  • Vertrouwde kwaliteit & service
  • Bijna 100 jaar ervaring
  • Een nog breder aanbod
  • Meest complete service
  • Service card
Sluit dit bericht
 
 

Het Europese bandenlabel

In 2012 is er een Europees Bandenlabel opgesteld, die sindsdien verplicht is. Dit label geeft de eigenschappen van autobanden weer. Zo geeft dit bandenlabel informatie over de veiligheid, het verbruik en de geluidsproductie van de autoband. Er wordt dus gekeken naar het energieverbruik van het product, naar de veiligheid en het mogelijke geluid wat het product met zich meebrengt. U vindt het bandenlabel in onze Louwman vestigingen bij de werkplaatsreceptie op onze verschillende bandenmerken. Deze banden zijn voorzien van labelstickers die informatie geven over de eigenschappen van de band. Wij geven u graag meer informatie over de kwaliteit en eigenschappen van een specifieke band. Op zoek naar een werkplaats van Louwman? Bekijk onze vestigingen. 

Veiligheid

Bij Louwman staat veiligheid voorop. Daarom lichten we u graag in over het belang van het bandenlabel. De verkeersveiligheid wordt namelijk vergroot door het gebruik van een goede autoband. Zo zorgen goede autobanden voor meer grip op de weg op zowel droog als nat wegdek. Hoe meer grip, hoe beter vermogen de band heeft om te kunnen remmen op de weg. Ook de snelheid en de weerstand die de band biedt tegen aquaplaning worden hierbij bekeken. 

Grip op nat wegdek
Het effect van de grip van een band op een nat wegdek kan variëren en is mede afhankelijk van het voertuig en de rijomstandigheden. Toch blijkt dat bij het voluit remmen het verschil tussen een klasse G en een klasse A bandenset een tot 30% kortere remweg kan geven. Voor een gewone personenauto die 80 km/h rijdt kan dit een 18 meter kortere remweg betekenen. Wilt u weten welke banden wij leveren? Bekijk de bandenzoeker. 
veiligheid

Brandstofverbruik

Ook het milieu is een belangrijk aspect waar rekening mee dient te worden gehouden tijdens het rijden. De kwaliteit van een band zegt namelijk ook wat over het brandstofverbruik en daarmee de invloed op het milieu. Op het bandenlabel kunt u zien wat de rolweerstand van de band betreft. Hoe groter deze rolweerstand is, hoe groter het verbruik is. Er is namelijk meer brandstof nodig om de rolweerstand tegen te kunnen gaan. Het bandenlabel geeft u dus inzicht over de zuinigheid die met de specifieke band gepaard gaat.

Tussen het brandstofverbruik van een auto met 4 banden van een G-label en een auto met 4 banden van een A-label zit een verschil van 7,5%. Uiteraard wordt u brandstofverbruik mede bepaald door de uw rijgedrag. Toch adviseren wij u bij Louwman om uw banden regelmatig te controleren, want door de juiste bandenspanning toe te passen en een regelmatige controle wordt de band op de juiste wijze gebruikt en kan een optimale brandstofefficiëntie worden geleverd. Wilt u weten of uw banden nog in orde zijn? Vraag het onze service adviseurs. Zij helpen u graag.
brandstofverbruik

Extern afrolgeluid

Weet u wat voor geluid de banden onder uw auto produceren? Het bandenlabel geeft informatie over de geluidsproductie. Het Bandenlabel geeft naast de geluidswaarde in Decibel (dBA) met een pictogram aan of het extern geluid boven de toekomstige Europese wettelijke grenswaarde ligt. Een symbool met drie zwarte balken betekent dat de band een hoger extern geluidsniveau produceert wat wel voldoet aan het huidige limiet. 

Bij twee zwarte balken levert de band een gemiddeld extern geluidsniveau en ligt het geluid tussen de 0 en de 3dB onder het toekomstige limiet. Wanneer er één zwarte balk op het sticker zichtbaar is wil dit zeggen dat de band een geluidsniveau produceert wat meer dan 3dB onder het toekomstige limiet zit. Het geluid van de banden onder uw auto kunnen wanneer u zich in uw auto bevind heel anders ervaren worden. Hulp nodig?Onze service adviseur adviseren u graag over de keuze van nieuwe autobanden. Plan gemakkelijk online uw werkplaatsafspraak.
Extern afrolgeluid