Coronavirus Voor uw en onze veiligheid nemen wij verschillende maatregelen rondom onze dienstverlening Meer informatie
 
 

Zomerbanden

Staat de zomer weer voor de deur of zijn de temperaturen hoger dan 7 graden Celsius? Kies dan voor zomerbanden. Maar wat is de reden dat de zomerbanden zo belangrijk zijn?

Wat zijn zomerbanden?

Een zomerband is een band die onder zomerse omstandigheden goede grip biedt aan uw auto. Zomerbanden hebben als eigenschap dat deze een hardere rubbersamenstelling hebben dan winterbanden. Daarnaast hebben deze banden kleinere hoeveelheid lamellen in het profiel van de band.

Waarom zijn zomerbanden zo belangrijk?

Bij temperaturen hoger dan 7 graden Celsius hebben zomerbanden meer grip dan winterbanden. Veiligheid staat immer voorop en dat is voor u als bestuurder uiteraard zeer belangrijk. De juiste banden bij de juiste weersomstandigheden bieden meer grip en verkorten de remweg.

Kortere remweg met de juiste banden

De prestaties van zomerbanden liggen hoger dan die van winterbanden tijdens zomerse omstandigheden. Dit heeft te maken met het feit dat een zomerband bij hogere temperaturen een kortere remweg heeft dan winter- of all-weatherbanden.

Er is onderzoek uitgevoerd naar de remweg van een zomerband en daaruit is gebleken dat een zomerband bij een temperatuur van 20 graden Celsius en een snelheid van 100 kilometer per uur een remweg heeft die gemiddeld drie meter korter is dan die van een winterband tijdens dezelfde omstandigheden.

Prijzen van zomerbanden

De prijzen voor zomerbanden verschillen per merk en model auto. Al in het bezit van zomerbanden? Wissel dan uw banden om en maak direct een afspraak.

Tijd voor een onderhoudsbeurt of APK?

Maak online uw afspraak voor een onderhoudsbeurt of reparatie. Makkelijk en snel een afspraak op het moment dat u het beste uitkomt.