Welkom bij LouwmanWelkom bij Louwman
Drie jaar na de overname door Louwman Dealer Group is het tijd voor de volgende stap in de samensmelting van Van Dorst en Louwman. Een naamswijziging.

Van Dorst Automotive gaat verder onder de naam Louwman Dealerbedrijven

  • Vertrouwde kwaliteit & service
  • Bijna 100 jaar ervaring
  • Een nog breder aanbod
  • Meest complete service
  • Service card
Sluit dit bericht
 
HomeOnderhoudBandenSneeuwkettingen
 

Sneeuwkettingen bij Louwman

Extra veiligheid bij winterse omstandigheden

In winterse omstandigheden komt u doorgaans met winterbanden veilig op de plaats van uw winterbestemming. Helaas kan het voorkomen dat zelfs winterbanden niet voldoende zijn. Om onveilige situaties te voorkomen als u overvallen wordt door een hevige sneeuwbui of ijzel bent u echter aangewezen op sneeuwkettingen. Zeker bergopwaarts kunnen sneeuwkettingen uiterst nuttig zijn.

Sneeuwkettingplicht

Het is belangrijk om te weten dat sneeuwkettingen geen vervanging vormen voor de winterbanden. Zo zijn sneeuwkettingen niet te gebruiken op doorgaande wegen. Op diverse plaatsen in het buitenland zijn sneeuwkettingen verplicht. Dit is aangegeven met een rond blauw bord met een afbeelding van sneeuwkettingen. Zorg er dus voor dat u een set goede en eenvoudig te monteren sneeuwkettingen aan boord heeft als u op wintersport gaat.

Een sneeuwketting monteert u op aangedreven wielen. Heeft u een vierwiel aangedreven auto, dan kunt u de sneeuwkettingen het best om de voorwielen monteren. Een duidelijke uitleg over de montage van sneeuwkettingen ziet u hiernaast. Heeft u vragen? Stel ze gerust aan onze vakkundige service adviseurs.

Soorten sneeuwkettingen

Bij Van Dorst zijn sneeuwkettingen al verkrijgbaar vanaf € 65,-. Welke sneeuwketting u nodig heeft, is afhankelijk van de bandenmaat op uw auto. Onze service adviseurs helpen u hier graag bij. Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs wanneer u op zoek bent naar sneeuwkettingen.

"Sneeuwsok"

Naast bekende sneeuwkettingen van metaal kunt u ook kiezen voor een zogenaamde "sneeuwsok". Deze schuift u als een hoes over het wiel heen. De "sneeuwsok" bestaat uit een met koolstofvezel versterkte kunststof en zijn nog eenvoudiger te monteren. De sneeuwsok is echter in veel Alpenlanden niet toegestaan op locaties waar sneeuwkettingen verplicht zijn. Bekijk hier wanneer en in welke Europese landen sneeuwkettingen verplicht zijn.

Winterbanden

Heeft u ook al aan uw banden gedacht? Voor uw veiligheid is het natuurlijk belangrijk om bij winterse omstandigheden winterbanden te hebben gemonteerd. In sommige landen bestaat hier zelfs een verplichting voor. Voor meer informatie over winterbanden klikt u hier.

Wij geven u graag advies over de beste banden voor uw auto. Neem hiervoor contact op met de service adviseur van uw vestiging. Uiteraard kunt u ook direct online een werkplaatsafspraak maken. Wees goed voorbereid, zodat u zonder zorgen op weg kunt.