Welkom bij LouwmanWelkom bij Louwman
Drie jaar na de overname door Louwman Dealer Group is het tijd voor de volgende stap in de samensmelting van Van Dorst en Louwman. Een naamswijziging.

Van Dorst Automotive gaat verder onder de naam Louwman Dealerbedrijven

  • Vertrouwde kwaliteit & service
  • Bijna 100 jaar ervaring
  • Een nog breder aanbod
  • Meest complete service
  • Service card
Sluit dit bericht
 
 

Remschijven

Om veilig op weg te kunnen is het noodzakelijk dat het remsysteem in uw auto optimaal werkt. Het remsysteem bestaat onder andere uit remblokken en remschijven. We informeren u graag over de werking van en het onderhoud aan de remschijven in uw auto. Niet alleen bent u dan op de hoogte van wat wij aan uw auto doen in het geval u langs komt voor een onderhoudsbeurt. U kunt tevens zelf controleren of u veilig op weg kunt. Louwman adviseert in alle gevallen de montage van originele remonderdelen, die garant staan voor het juiste remvermogen om de auto veilig tot stilstand te brengen. Heeft u vragen? Stel ze gerust aan uw service adviseur bij Louwman.

De werking van de remschijf

De remschijven in uw auto zorgen er voor de auto op tijd zijn snelheid aanpast en tot stilstand komt in het geval de situatie op de weg hier om vraagt. Wanneer u het rempedaal intrapt, worden de remblokken tegen de remschijven aangedrukt. Hierbij ontstaat wrijving wat zich omzet in remkracht. Doordat de remblok keer op keer op de remschijf drukt, zal er aan beide onderdelen na enige tijd slijtage zichtbaar zijn. Over het algemeen zullen de remblokken eerder versleten zijn dan de remschijven, maar ook de remschijven zullen op den duur vervangen moeten worden.

Hoe onderhoud u uw remschijven?

Het vervangen van de remschijven vraagt om kennis van de specialist. Wij adviseren dit dan ook niet zelf te doen, indien u hier geen ervaring mee heeft. Wat u wel zelf kunt doen, is af en toe controleren of het remsysteem nog naar behoren werkt.

Voelt u bijvoorbeeld een wisselende remkracht of trillingen bij het remmen, dan kan het zijn dat uw schijven versleten of krom zijn en dus toe zijn aan vervanging. In sommige gevallen geeft de auto zelf aan dat er iets mis is met uw remsysteem. Op dit soort momenten gaat er lampje met een uitroepteken in uw dashboard branden. Bij twijfel adviseren wij altijd contact op te nemen met uw service adviseur. Maak eenvoudig online uw werkplaatsafspraak.