Welkom bij LouwmanWelkom bij Louwman
Drie jaar na de overname door Louwman Dealer Group is het tijd voor de volgende stap in de samensmelting van Van Dorst en Louwman. Een naamswijziging.

Van Dorst Automotive gaat verder onder de naam Louwman Dealerbedrijven

  • Vertrouwde kwaliteit & service
  • Bijna 100 jaar ervaring
  • Een nog breder aanbod
  • Meest complete service
  • Service card
Sluit dit bericht
 
 

Remblokken

Het remsysteem in uw auto is een van de meest belangrijke onderdelen om u te voorzien van een veilige rit. Tot het remsysteem behoren onder andere de remblokken en de remschijven. Wat is de functie van een remblok? En belangrijker nog hoe onderhoud u uw remblokken en voorkomt u onnodige slijtage van het remsysteem. Louwman adviseert in alle gevallen de montage van originele remonderdelen, die garant staan voor het juiste remvermogen om de auto veilig tot stilstand te brengen. Onze service adviseurs staan voor u klaar om u te voorzien van kundig advies over het gebruik en het onderhoud van uw remmen.

De werking van een remblok

De remblokken in uw auto worden tijdens het rijden gebruikt wanneer u gaat remmen. Tijdens het remmen drukken de remblokken tegen de remschijven. Hierdoor slijt er iedere keer een dun laagje van de remblok af. De levensduur van de remblok is afhankelijk van de wijze waarop u gebruik maakt van uw auto. Wanneer u lange ritten maakt en veel op de snelweg zit zal u waarschijnlijk minder vaak op de rem hoeven te trappen dan wanneer u veelvuldig in de stad rijdt. Tijdens de APK- of onderhoudsbeurt worden de remblokken in uw auto gecontroleerd en zullen deze, indien er een minimum dikte is bereikt, vervangen worden.

Hoe onderhoud u uw remblokken?

Het is belangrijk dat de remblokken in uw auto optimaal werken, daarom is het altijd slim zelf in de gaten te houden of de remmen nog naar behoren werken. Hoort u bijvoorbeeld een schurend geluid tijdens het remmen? Dan kan het zijn dat uw remblokken versleten zijn. Het is tevens mogelijk dat uw auto zelf al aangeeft dat er iets mis is met het remsysteem. U kunt dit signaal herkennen aan het waarschuwingslampje wat gaat branden in uw dashboard. Twijfelt u of heeft u vragen over uw remblokken? Neem contact op met uw service adviseur of plan direct uw werkplaatsafspraak.