Welkom bij LouwmanWelkom bij Louwman
Drie jaar na de overname door Louwman Dealer Group is het tijd voor de volgende stap in de samensmelting van Van Dorst en Louwman. Een naamswijziging.

Van Dorst Automotive gaat verder onder de naam Louwman Dealerbedrijven

  • Vertrouwde kwaliteit & service
  • Bijna 100 jaar ervaring
  • Een nog breder aanbod
  • Meest complete service
  • Service card
Sluit dit bericht
 
 

Frisse lucht in uw auto

Voorkom vervuilde lucht in uw auto. Zorg voor een goed werkende interieurfilter

Wanneer uw auto toe is aan een kleine of een grote beurt raden wij u aan ook het interieurfilter te laten controleren en indien nodig te vervangen. Normaal gesproken dient dit ieder jaar of na elke 15.000 kilometer te worden gedaan. Het interieurfilter of wel het pollenfilter zit in iedere auto met airco. En zoals de naam al zegt filtert het de buitenlucht die uw auto binnenkomt, zodat pollen, stof, vet en vuil worden tegengegaan.

Het interieurfilter raakt op den duur vervuild

Wist u dat er gemiddeld zo'n 300 kubieke meter buitenlucht per uur door het interieurfilter stroomt. Niet heel vreemd dus dat het filter op den duur vervuild raakt. Vuil en stof stapelen zich na verloop van tijd op waardoor de filtering van de instromende buitenlucht minder effectief is. Oorzaken van een sterk vervuilde interieurfilter zijn:
  • Onprettige geurtjes
  • Vettige/beslagen ramen
  • Allergische reacties van inzittenden
  • Een overhitte ventilatormotor
Interieurfilters bieden bovendien buitengewone bescherming wanneer u of medepassagiers last hebben van allergieën of astma. Rijdt u veel in gebieden met vervuilde lucht, dan is het interieurfilter van essentiële waarde voor gezonde en plezierige autoritten. Met een nieuw interieurfilter voorkomt u dus een muffe lucht in uw auto. Een tijdige vervanging van het filter draagt tevens bij aan het behoud van uw airco. Meer informatie over het interieurfilter vindt u in de video hiernaast. Plan hier alvast uw werkplaatsafspraak.

Twee soorten filters

Bij de vervanging van het interieurfilter kunt u kiezen uit twee verschillende soorten filters. De standaard interieurfilter bestaande uit microvezelvlies waarmee de belangrijkste luchtverontreiniging zoals stof, roet, lood en uitlaatgasdeeltjes worden gefilterd. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een koolstof interieurfilter met deze filter worden naast pollen, stof, vet, roetdeeltjes en vuil ook gasvormige schadelijke stoffen tegengehouden. Wanneer u of uw medepassagiers veel last hebben van allergieën raden wij u te kiezen voor een koolstof interieurfilter. Heeft u vragen? Vraag het uw serviceadviseur bij Louwman.