Op zoek naar een Louwman vestiging?

Kies merk en/of plaatsnaam en wij vinden voor u de meest geschikte vestiging.Bekijk alle vestigingen op de kaart
 
Kies uw vestiging Zoeken

De nieuwe Lexus LS

Gastvrijheid, vakmanschap, en het mooiste design: de Lexus LS 500h

U heeft al kunnen genieten van de eerste onthulling van de toplimousine van Lexus op de autosalon van Genève. Deze state-of-the-art LS 500h biedt u dezelfde ruimte en comfort als een premium sedan u biedt, maar dan met schitterende coupé lijnen zonder compromissen. Hoofddesigner Koichi Suga zegt over de nieuwe Lexus LS: “De LS is het topmodel van Lexus. Meer dan welk ander Lexus model ook, belichaamt de LS de historie en identiteit van Lexus en alles waar het merk voor staat.” Er is een design gecreëerd dat de paradox ‘ruimte’ en ‘coupé’ perfect verenigd.
   

Het nieuwe GA-L platform

Wellicht kent u het GA-L platform uit de topklasse coupé, de LC 500h. Dit platform heeft een kortere wielbasis en is ook het stijfste platform wat Lexus heeft ontwikkeld. Het lagere zwaartepunt en de centralere, lagere positie van de motor geven de carrosserie meer comfort en stabiliteit. U zult als bestuurder merken dat de LS 500h ook meer dynamiek kent tijdens het rijden. Meerdere technologieën zorgen ervoor dat u rijdynamiek en comfort perfect zult ervaren. Neem bijvoorbeeld het geavanceerde chassiscontrolesysteem VDIM, dat standaard is op de LS500h. Vehicle Dynamics Integrated Management zorgt voor betere tractie, wendbaarheid, veiligheid en rijcomfort op een hoog niveau. Voor nog meer wendbaarheid is er Lexus Dynamic Handling. Dit vierwielbesturingssysteem zorgt voor een kortere draaicirkel en een comfortabelere verplaatsing tijdens het rijden op lange stukken. Het rijcomfort kan nooit hoog genoeg zijn, maar krijgt in de Lexus LS 500h toch echt een extra dimensie door de optionele luchtvering en actieve stabilisatoren. 


Motor

Er is een volledig nieuwe motor ontwikkeld voor alweer de vijfde generatie van de Lexus LS. In niets moest hij afdoen aan de kracht en souplesse die een V8 biedt, én hij moest zuinig zijn. Deze wensen zijn geheel tot uiting gekomen in de nieuwe 3,5-liter V6 Dual VVT-i benzinemotor. Gecombineerd met twee krachtige elektromotoren en een lichte, compacte lithium-ionbatterij levert deze aandrijflijn een vermogen van 359pk/264kW. Het innovatieve Multi Stage Hybrid systeem met 10-traps automatische transmissie zorgt voor hele soepele gangwisselingen, die zo snel zijn dat u het bijna niet merkt. Het kenmerkende gevoel van het rijden in een Lexus is daarbij zelfs versterkt: een heerlijke soepele, comfortabele rijervaring. U kunt zelfs tot 140 km/uur volledig elektrisch rijden en het motortoerental is lager dan ooit bij hoge snelheden. 
 


 

Sound of silence

Het geluid dat de motor produceert is zodanig getuned dat het sportief klinkt, maar zónder dat dit in het interieur overduidelijk hoorbaar is. Hoe dit komt? Active Noise Control is een systeem dat geluidsfrequenties kan detecteren en er een perfect tegengeluid voor kan produceren. Het resultaat is de sound of silence. U kunt genieten van een heerlijk stille rij-ervaring. De geluiden die u juist wél wil horen zullen ook op de allerbeste manier klinken. Standaard is de Lexus LS uitgerust met een audio-installatie van producent Mark Levinson. Deze premium installatie levert kristalhelder geluid en is zelfs optioneel leverbaar als 3D surround system waardoor er zelfs muziek door de speakers in de hemelbekleding komt. Remote Touch met smartphone-integratie maakt met de goede gebruikerservaring de cirkel rond.

Veiligheid

Standaard wordt de Lexus 500h met Lexus Safety System+ uitgerust. Deze actieve veiligheidssystemen helpen om een ongeval te voorkomen of de risico’s en gevolgen van een dergelijk ongeval te beperken. U kunt de veiligheid ervaren van Pre-crash Safety, Rear Cross Traffic Alert and Breaking, Adaptive Cruise Control en Advanced Lange Keeping Assist. Een primeur in de veiligheid is Intuitive Pedestrian Detection in combinatie met Active Steering. Dit systeem kan een voetganger detecteren, en kijkt direct of er een aanrijding dreigt. Als dit zo is kan de LS automatisch afremmen en door het Active Steering zelfs om de voetganger heen sturen, zelfs zónder de rijbaan te verlaten. U wordt hierop geattendeerd door het Head Up Display. In de nieuwe LS wordt ook het nieuwe systeem CoDrive geïntroduceerd. De besturing wordt door dit systeem tijdelijk overgenomen en maakt zo semi-autonoom rijden mogelijk.
Eigenlijk valt er zoveel te schrijven over de nieuwe Lexus LS 500 dat u hem beter kunt komen ervaren. De schitterende details en comfortabele opties in het interieur, de mooie coupé-lijnen in het exterieur, de comfortabele rijervaring. Kom snel naar uw  Lexus-vestiging en ervaar hem zelf.


Terug naar boven