HomeLexusRC 300h
 

Lexus RC 300h

Schitterend gelijnde coupé met een uitgesproken sportief design


De vernieuwde RC is sportief en elegant en het design is geïnspireerd op dat van de LC Coupé. Zo levert deze sportcoupé adembenemende prestaties en heeft het ook nog eens een krachtig design dat direct opvalt. Achter zijn gespierde uitstraling schuilen een korte wielbasis en een stijf chassis, als basis die garant staat voor superieure rijeigenschappen. Deze markante vierzits coupé is leverbaar met een krachtige benzinemotor of een hybride aandrijflijn die zichzelf oplaadt.. Zonder stekker, zonder diesel, zonder compromis. Zo kunt u uw RC volledig afstemmen op uw persoonlijke wensen.

Interieur

Het interieur van de Lexus RC biedt u maximaal rijplezier. Zo is het model voorzien van hoogwaardige materialen waarbij tot in detail gebruik is gemaakt van het Lexus Takumi vakmanschap.  Tevens geeft het model een rustgevende sfeer door de aangename sfeerverlichting die van onderaf zacht licht geeft. Een ander detail die zorgt voor maximaal rijplezier is de verlichting in de portierpanelen. Deze past zich automatisch aan de rijomstandigheden aan. Net als in de LC Coupé is in het dashboard een elegant analoog klokje geplaatst.
interieur
interieur

Exterieur

Het exterieur van de nieuwe RC  is verfijnder en scherper dan ooit. Zo is het model voorzien van een nieuwe vorm voor de sierlijsten van de zijruiten en luchtopeningen in de achterbumper. Deze details verbeteren de stabiliteit en aerodynamische eigenschappen van de auto. De hoeken van de vernieuwde voorbumper lopen vanaf de koplampen naar beneden. Daartussen valt de nieuwe grille op, met een raster dat van boven naar beneden geleidelijk verandert. Verticale, extra smalle LED koplampen en nieuwe L-vormige LED dagrijverlichting versterken het aangescherpte, onderscheidende design.
zijkant RC
achterkant RC
voorkant RC

Specificaties

Met het nieuwe Lexus Safety System + beschikt de RC over een uitgebreide reeks veiligheidsvoorzieningen en hulpsystemen. Voorbeelden daarvan zijn onder meer het Pre-Collision System met voetgangersherkenning, Lane Departure Alert met Lane Tracing Assist, Automatic High Beam, Dynamic Radar Cruise Control en Road Sign Assist.

Prestaties & maten

Tankinhoud
66 liter
Acceleratie 0-100 km/u
8,6 sec
Verbruik snelweg
L/100km
CO2 uitstoot
108 gr/km
Topsnelheid
180 km/u
Verbruik stad
L/100km
Verbruik gecombineerd
4,7 L/100km
Energielabel