Welkom bij LouwmanWelkom bij Louwman
Drie jaar na de overname door Louwman Dealer Group is het tijd voor de volgende stap in de samensmelting van Van Dorst en Louwman. Een naamswijziging.

Van Dorst Automotive gaat verder onder de naam Louwman Dealerbedrijven

  • Vertrouwde kwaliteit & service
  • Bijna 100 jaar ervaring
  • Een nog breder aanbod
  • Meest complete service
  • Service card
Sluit dit bericht
 
 

Lexus GS F

De snelste Lexus saloon ooit

Maak kennis met het snelste model uit de GS serie. Naast de Lexus GS 300h en GS 450h is er nu de sportieve GS F. Met de GS F lanceert Lexus een tweede sportief F-model naast de sportcoupé RC F. De 4-deurs Lexus GS F maakt gebruik van de krachtige aandrijflijn van de RC F. Het betreft een atmosferische V8 met 477 pk en 527 Nm. Daarbij heeft de GS F een aangepast onderstel, achterwielaandrijving en Lexus' Torque Vectoring Differential. Met de nieuwe GS F is extreem rijplezier verzekerd! Deze Lexus laat nog even op zich wachten, volg daarom hieronder al het laatste nieuws rondom dit sportieve F model.
v.a. € 159.595,-

Imponerende prestaties met een sportsedan

De Lexus GS F (waarbij F staat voor Fuji en daarmee een verwijzing is naar het roemruchtige circuit) is gebaseerd op de achterwielaangedreven Lexus GS-serie, die in Nederland wordt geleverd in twee hybride varianten; de GS300h en GS450h. Lexus gooit het met de GS F over een heel andere boeg. Imponerende prestaties waren het vertrekpunt bij de ontwikkeling van deze sportsedan.

De aandrijflijn van de GS F omvat een atmosferische V8, gekoppeld aan een snel schakelende 8-traps automatische versnellingsbak die desgewenst ook met de hand kan worden bediend. Het 477 pk sterke en 527 Nm krachtige 5.0 liter blok combineert de Otto én Atkinsons Cycle voor maximale prestaties bij vollast of juist een gereduceerd brandstofverbruik bij  minder sportief gebruik. 

Lexus GSF 2018 voorzijde studio

Voor extra stijfheid werd de carrosserie van de GS-serie verstevigd en ging het onderstel opnieuw naar de tekentafel. Het resultaat is een verbluffend geraffineerd rijdende auto die bijvoorbeeld snelwegkilometers comfortabel consumeert en tegelijk een bochtig parcours met grote gretigheid aanvalt.

Torque Vectoring Differential 
De sportieve aspiraties van de GS F worden ondersteund door het (standaard) Torque Vectoring Differential (TVD), dat – eenvoudig gesteld – het buitenste wiel meer vermogen geeft in bochten. Lexus TVD kent drie standen: Standaard (lichtvoetig maar stevig), Slalom (zeer direct reagerend op commando’s) en Track (met extra stabiliteit bij hoge snelheden).

lexus-gsf-2018-exterieur-blauw
lexus-gsf-2018-front-blue
lexus-gsf-2018-interieur-zijkant
lexus-gsf-2018-interieur-steeringwheel
lexus-gsf-2018-interieur-dashboard
lexus-gsf-2015-achterzijde-studio
4.915mm
 
2.850mm
 
1.440mm
 
1.845mm