Welkom bij LouwmanWelkom bij Louwman
Drie jaar na de overname door Louwman Dealer Group is het tijd voor de volgende stap in de samensmelting van Van Dorst en Louwman. Een naamswijziging.

Van Dorst Automotive gaat verder onder de naam Louwman Dealerbedrijven

  • Vertrouwde kwaliteit & service
  • Bijna 100 jaar ervaring
  • Een nog breder aanbod
  • Meest complete service
  • Service card
Sluit dit bericht
 
HomeLeasenBijtelling
 

Bijtelling vanaf 2017. De spelregels.

Bijtelling

De fiscus speelt als nooit te voren een rol bij de beslissingen die u neemt omtrent mobiliteit. Onze accountmanagers zakelijke markt zijn daarom voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en adviseren u graag. Ook via deze website houden wij u graag op de hoogte.
Mocht u toch vragen hebben? Neem gerust contact met ons op!

Bijtelling vanaf 2017

Voor een nieuwe auto met een CO2-uitstoot van 106 gr/km of meer gaat het algemene bijtellingspercentage van 22% gelden. Dit geldt voor auto’s die een datum eerste toelating op de weg hebben vanaf 1 januari 2017. Voor zeer zuinige auto's blijft de verlaagde bijtelling gelden. Namelijk voor een periode van 60 maanden na de maand waarin de auto voor het eerst te naam is gesteld in het kentekenregister.


Volledig elektrisch rijden wordt tot 2020 volledig gestimlueerd door de Nederlandse overheid. Het bijtellingspercentage voor privégebruik van dit type zakelijk auto blijft 4%. Daarnaast hebben deze auto's een volledige vrijstelling in de MRB en BPM.

Bijtelling 2016 t/m 2020

Geen bijtelling betalen?

Het is ook mogelijk om geen bijtelling te betalen en toch zakelijk een nieuwe auto te rijden. Wanneer u privé niet meer dan 500 kilometer per jaar maakt hoeft u geen bijtelling te betalen. U dient dat een rittenregistratie bij te houden van de gereden kilometers. Dit kunt u handmatig doen, maar natuurlijk ook geheel geautomatiseerd via een rittenregistratie systeem. Door middel van GPS worden dan uw ritten automatisch geregistreerd. Enige dat u hoeft te doen is bij het instappen om aan te geven of uw rit privé of zakelijk is.

Onze verkoopadviseurs en werkplaatsreceptionisten kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden van zo'n systeem voor uw auto.